Контракти.ua

352  —  06.11.23
Дикий пояснив, про що свідчать нові удари по кораблях ЧФ РФ
Дикий пояснив, про що свідчать нові удари по кораблях ЧФ РФ

ЗСУ змусили вдатися росіян до іншої стратегії.

Росіяни не відмовилася від намірів атакувати Україну "Калібрами" та "Оніксами". Тому "полювання" на кораблі у Чорному морі продовжиться. Пише ТСН. 

Таку думку висловив ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі телемарафону.

Він каже, що це справді новий етап, утім, від попередніх росіян теж не відмовилися.

"Але ми вже до того переважно з використанням морських дронів змогли змусити їх повністю змінити навіть не тактику а стратегію використання кораблів. На початку війни їхні кораблі практично весь час були в морі, час від часу заходили поповнити запаси пального та ракет. Весь час було на бойовому чергуванні, їм достатньо було отримати наказ і вони відстрілювались", - розповідає Дикий.

За його словами, ЗСУ змусили вдаватися росіян до іншої стратегії, коли кораблі ховаються глибоко в бухтах, що є нестандартним.

"А тепер ми якомога далі дістаємо їх у цих схованках. Це послідовний процес. Спочатку ми показали, що "легендарний Севастополь, неприступний для ворогів" вже абсолютно не є для них такою схованкою. Вони звідти були змушені практично всі кораблі забрати з головної бази ЧФ РФ", - розповів він.

Він додав, що наші кораблі абсолютно спокійно "доходять" до Новоросійська.

"Але маємо факт - Керч, яка раніше вважалася для крилатих ракет недоступною, виявилася дуже навіть доступною", - додав Дикий.

Нагадаємо, що у  тимчасово окупованому Криму ввечері 4 листопада оголосили повітряну тривогу. Після цього в Керчі пролунали вибухи.

Статьи по теме
Дикий пояснив, чи є користь в армії з примусово мобілізованих
Дикий пояснив, чи є користь в армії з примусово мобілізованих

Експерт наголосив, що жодна велика війна ніколи в історії не вигравалась виключно силами добровольців.
09.01 — 363