Контракти.ua

474  —  04.11.23
Росіяни готують новий масований штурм Авдіївки – ISW
Росіяни готують новий масований штурм Авдіївки – ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, зазначають, що росіяни готуються до "третьої серії великих штурмів під Авдіївкою" і "третього масованого штурму Авдіївки".

Як повідомляє ISW, російські війська продовжили наступальні операції під Авдіївкою 3 листопада і досягли підтверджених успіхів на північному фланзі Авдіївки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 3 листопада, вказують на те, що російські війська просунулися на південний захід від Красногорівки (4 км на північ від Авдіївки) до залізничної лінії на північ від Авдіївки.

Начальник Авдіївської МВА Віталій Барабаш заявив, що російські війська зосереджують живу силу і техніку для третього масованого наступу на Авдіївку. На його думку, окупанти, ймовірно, зосередять свої наступальні дії на Авдіївському коксохімічному заводі.

Барабаш вважає, що російські війська відновлять більш масштабні наступальні дії, коли земля підсохне після сильних дощів.

В ISW також зазначили, що один із російських військових блогерів заявив, що поблизу Авдіївки армія РФ проводить тактичне перегрупування та вказав на Авдіївський коксохімічний завод як на ціль можливих майбутніх наступальних операцій РФ.

Статьи по теме
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ

Керівник ЦПД РНБО зазначив, що через небажання Кремля закінчити війну, росіяни будуть гинути вже на своїй землі.
16.09 — 352

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 181

Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою
Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою

Голова уряду наголосив, що вступ до Євросоюзу має бути невід’ємною частиною справедливого миру.
13.09 — 268