Контракти.ua

686  —  04.11.23
США мають дані про постачання російської ППО угрупованню "Хезболла", - WSJ
США мають дані про постачання російської ППО угрупованню

Сполучені Штати Америки отримали інформацію про те, що ліванське угруповання "Хезболла" могло отримати російську ППО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними ЗМІ, Штати отримали інформацію про те, що ПВК "Вагнера" може поставити систему ППО ліванському угрупованню "Хезболла"

Зокрема, мова йде про систему SA-22, яку використовують зенітні ракети і зенітні гармати для перехоплення літаків.

За словами американського чиновника, Вашингтон ще не підтвердив факт відправки системи. Однак США вже розмістили авіаносець у Східному Середземномор'ї, щоб спробувати стримати "Хезболлу".

Напад ХАМАС на Ізраїль та напруженість із "Хезболлою"

7 жовтня бойовики ХАМАС із Сектору Газа атакували південь та центр Ізраїлю. По території країни було випущено тисячі ракет і снарядів. Відтоді почала зростати напруженість і з "Хезболлою". Йдеться про щоденні сутички між сторонами вздовж ізраїльсько-ліванського кордону.

Підтримувані Іраном бойовики кілька разів обстріляли ракетами ізраїльські аванпости і сили на кордоні. За даними ЗМІ, Сполучені Штати Америки розглядають можливість військової відповіді на випадок нападу "Хезболли" на Ізраїль.

23 жовтня армія оборони Ізраїлю масовано атакувала осередки "Хезболли" в Лівані та завдала ударів по "десяткам об'єктів" ХАМАС у Секторі Гази.

Також ЦАХАЛ завдав авіаударів по об'єктах "Хезболли" в Лівані у відповідь на пуски ракет в бік ізраїльської території вночі 30 жовтня.

Статьи по теме
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ

США розробляють санкції, що відріжуть деякі китайські банки від світової фінансової системи. У Вашингтоні сподіваються, що це призупинить фінансову підтримку Пекіном російського військового виробництва.
24.04 — 236

Росія подвоїла закупівлі вибухових речовин, - WSJ
Росія подвоїла закупівлі вибухових речовин, - WSJ

Росія збільшила імпорт нітроцелюлози, критично важливої ​​для виробництва артилерійських боєприпасів, із підприємств США, Німеччини та Тайваню. Це відбувалося завдяки компанії Туреччини та попри міжнародні санкції, спрямовані на РФ.
31.03 — 470

США вироблятимуть в Австралії далекобійні ракети для HIMARS на потреби України, - WSJ
США вироблятимуть в Австралії далекобійні ракети для HIMARS на потреби України, - WSJ

Сполучені Штати планують відкрити в Австралії перший іноземний завод з виробництва керованих далекобійних ракет GMLRS для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Боєприпаси направлятимуть на потреби Сил оборони України.
15.03 — 256