Контракти.ua

396  —  01.11.23
Путін провалив бліцкриг, але не програв війну: Портников – про головне завдання російського диктатора
Путін провалив бліцкриг, але не програв війну: Портников – про головне завдання російського диктатора

Журналіст наголошує, що провал бліцкригу Путіна не означає програш Росії у війні.

Провал бліцкригу Путіна і плану "Київ за три дні" не означає обов'язковий програш Росії у війні на виснаження. Пише ТСН. 

Таку думку висловив політичний експерт і журналіст Віталій Портников на своєму Youtube-каналі.

За його словами, Путін вирішив перейти до війни на виснаження замість так званого бліцкригу.

"Війна – це не телевізійне шоу, не серіал і не сесія парламенту. У війні недостатньо простої віри в перемогу. Будь-який успіх у війні – це результат сукупності матеріальних, демографічних, фінансових та інших можливостей держав... Саме тому, що Україна отримує допомогу від цивілізованого світу, вона і має можливість протистояти Росії у війні на виснаження, яка вже багато місяців тому (можливо, непомітно для багатьох) замінила так званий путінський бліцкриг", – каже Портников.

Журналіст наголошує, що фіаско бліцкригу не означає обов'язкової поразки РФ у війні на виснаження.

"Заради того, щоб зупинити його в його амбіціях, пов'язаних зі знищенням української державності, потрібно ще добряче попрацювати і українській державі, і українським громадянам, і нашим союзникам", – додав він.

Портников нагадав, що головною метою диктатора Путіна і його оточення є знищення Української держави і вигнання українців з їхніх земель, а зовсім не окупація якоїсь частини нашої території.