Контракти.ua

870  —  30.10.23
Українці проти виборів через інтернет
Українці проти виборів через інтернет

Більшість українців, а саме 65%, станом на жовтень 2023 року негативно ставляться до ідеї запровадження дистанційного голосування через інтернет і хвилюються за ризики фальсифікацій.

Такі дані соціологічного опитування оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології.

Підтримують ідею введення в Україні системи дистанційного голосування на виборах трохи менше третини громадян, а саме– 29%.

Водночас ставлення до думки про «діджиталізацію виборів» рівномірно негативне у всіх регіонах країни – 55-68% проти ідеї запровадження дистанційного голосування.

Також не підтримують українці можливого обмеження прав громадян на період відновлення після війни. 88% громадян наполягають, що в Україні має будуватися розвинена демократична система відповідно до норм Європейського Союзу. За обмеження прав громадян на період відновлення після війни виступають 7% респондентів.

Опитування проведене впродовж 30 вересня-13 жовтня 2023 року Київським міжнародним інститутом соціології методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів серед 2007 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). До вибірки не потрапили мешканці тимчасово окупованих територій, а також громадяни закордоном.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

Статьи по теме
Вибори до завершення війни: яке ставлення українців та аргументи
Вибори до завершення війни: яке ставлення українців та аргументи

Станом на кінець березня 2024 року лише 22% опитаних позитивно ставляться до ідеї проведення загальнонаціональних виборів в Україні (президентських чи парламентських) до завершення війни. Це дещо більше, ніж було у вересні 2023 року - 15%.
11.04 — 164

Росіяни зганяють військових на
Росіяни зганяють військових на "вибори президента" в окупації, - ЦНС

Російські терористи намагаються збільшити явку на так званих "виборах президента" на тимчасово окупованих територіях шляхом примусового голосування особового складу.
04.03 — 303

ІТ-армія України атакувала найбільший інтернет-портал у Росії
ІТ-армія України атакувала найбільший інтернет-портал у Росії

Українська ІТ-армія атакувала найбільший інтернет-портал Росії Mail.ru. Частина користувачів втратили доступ до своїх акаунтів.
01.03 — 260