Контракти.ua

6601  —  01.11.10
В Киевской области лидирует Партия регионов
В Киевской области лидирует Партия регионов

Лидером местных выборов в Киевской области по пропорциональным спискам остается Партия регионов, которая может набрать 23% голосов.

 

Об этом сообщает «Интерфакс-Украина» со ссылкой на данные экзит-пола, проведенного компанией GfK Ukraine.
На втором месте «Фронт Змин» - 11,4% голосов. В то же время, по результатам экзит-пола на третьем месте партия «Батькивщина», хотя политсила экс-премьера Юлии Тимошенко не участвовала в местных выборах в Киевской области.
Как пояснили в компании GfK Ukraine, наличие «Батькивщины» в ответах респондентов может быть связано с двумя причинами: либо на отдельных участках в бюллетенях была оставлена «Батькивщина», либо избиратели на выходе из участков говорили, что они бы хотели проголосовать за эту политсилу.
По данным опроса, более 3% набрали партия «Сильная Украина» (7,8%), ВО «Свобода» (7,6%), «Удар» (7,2%), «Наша Украина» (3,7%) и коммунисты (3,2%). 0,7% голосов, по данным опроса, набрала паритя «Единый центр». Не поддержали ни одну политсилу 11,9% избирателей.
Было опрошено 2000 человек. Максимальная ошибка – 3,6%.

Статьи по теме
Що з колишніми членами ОПЗЖ?
Що з колишніми членами ОПЗЖ?

Сформована у 2019 році та друга за чисельністю фракція Верховної Ради “Опозиційна платформа – За життя” припинила своє існування минулоріч у травні. Проте станом на зараз більшість її колишніх членів продовжують роботу як народні депутати України та представники 2-х новостворених політичних сил. Крім того, колишні члени фракції ОПЗЖ сьогодні входять до складу 21 комітету Верховної ради України.
24.01.23 — 772

В Україні можуть заборонити ще 17 партій - Мін’юст
В Україні можуть заборонити ще 17 партій - Мін’юст

У березні РНБО ухвалила рішення, відповідно до якого призупинено діяльність 11 проросійських партій. Цим рішенням також було покладено обов’язок на Міністерство юстиції подати відповідні позови щодо заборони діяльності цих партій.
22.06.22 — 978

В Україні заборонили діяльність партії
В Україні заборонили діяльність партії "ОПЗЖ"

Восьмий апеляційний адміністративний суд міста Львова заборонив діяльності партії "Опозиційна платформа - За життя" на території України. Все майно політсили буде передано у власність держави.
20.06.22 — 610