Контракти.ua

344  —  27.10.23
Вибори зараз неможливі, але треба обговорювати, як їх проводити після війни, - Корнієнко
Вибори зараз неможливі, але треба обговорювати, як їх проводити після війни, - Корнієнко

Проводити вибори в Україні під час дії воєнного стану неможливо, але обговорювати, як їх проводити після закінчення війни, необхідно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступник голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка в ефірі телемарафону.

"Прямо зараз їх (вибори - ред.) провести неможливо, зараз діє воєнний стан. Обговорення післявоєнних виборів не означає, що завтра треба проводити вибори. Але обговорювати це треба. І знаходити шляхи якісного волевиявлення в повоєнний час", - сказав Корнієнко.

На його думку, треба вести дискусію про проведення виборів після війни й з парламентами різних країн, і з їхніми органами адміністрування виборів, і на рівні урядів.

Політик також наголосив, що питання організації післявоєнних виборів непросте й потребує дуже великих ресурсів: організаційних, фінансових і фізичних.

"Треба буде ухвалювати закон і встановлювати нові тимчасові правила. І вирішувати питання голосування наших переселенців за кордоном. Зокрема, і для цього треба взаємодіяти з іншими країнами", - зазначив Корнієнко.

Статьи по теме
Рада подовжила мобілізацію та воєнний стан в Україні - на який термін
Рада подовжила мобілізацію та воєнний стан в Україні - на який термін

Це було вже 11 голосування Ради за подовження воєнного стану та мобілізації.
09.05 — 322

Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в
Вибори в Україні під час воєнного стану неможливі: в "Слузі народу" пояснили чому

Проведення виборів в Україні під час воєнного стану неможливе. Серед головних практичних проблем, наприклад, неможливість забезпечити повноцінну участь у виборах військовослужбовців та українців за кордоном.
22.03 — 264

Як фальсифікували
Як фальсифікували "вибори Путіна": росіяни "намалювали" рекордну явку на ТОТ

Ворог вигадав височезну явку на українських територіях, де немає значної частини жителів, де цілі міста зруйновані та порожні.
19.03 — 264