Контракти.ua

314  —  27.10.23
Бойовики ХАМАСу та "Ісламського джихаду" пройшли підготовку в Ірані, - WSJ
Бойовики ХАМАСу та

Сотні бойовиків палестинських терористичних угруповань із сектору Гази пройшли спеціальну підготовку в Ірані незадовго до нападу на Ізраїль.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними видання, джерела, знайомі із даними розвідки, заявляють, що близько 500 бойовиків ХАМАСу та "Ісламського джихаду" у вересні брали участь у військових навчаннях в Ірані.

Навчання проводилися офіцерами підрозділу іноземних операцій Корпусу вартових Ісламської революції. На цих навчаннях був присутній генерал Ісмаїл Каані, глава сил Кудас.

Наземна операція Ізраїлю

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств публікували у соцмережах.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила початок операції проти ХАМАС, метою якої є знищення терористів. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Газа.

Також планується наземна операція у Секторі Газа. Наразі на кордоні Ізраїль зосередив сотні одиниць військової техніки.

Але 25 жовтня, у ЗМІ з'явилася інформація, що Нетаньяху готовий відстрочити введення військ, щоб вести переговори про заручників.

Статьи по теме
Іран скоротив запаси ядерних матеріалів, близьких до класу зброї, - WSJ
Іран скоротив запаси ядерних матеріалів, близьких до класу зброї, - WSJ

Іран скоротив запаси ядерних матеріалів, близьких до збройового класу, навіть продовжуючи розширювати свою ядерну програму. Це стало несподіваним кроком, який може послабити напруженість у відносинах зі Сполученими Штатами.
28.02 — 310

Байден погодився посилити імміграційну політику, щоб забезпечити допомогу Україні, - WSJ
Байден погодився посилити імміграційну політику, щоб забезпечити допомогу Україні, - WSJ

Президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоб уникнути критики та забезпечити допомогу Україні.
18.01 — 374

США намагаються відновити агентурну мережу в Китаї, - WSJ
США намагаються відновити агентурну мережу в Китаї, - WSJ

Сполучені Штати Америки намагаються відновити агентурну мережу у Китаї, після того, як 10 років тому КНР розкрила роботу ЦРУ всередині країни.
27.12.23 — 348