Контракти.ua

432  —  26.10.23
Армія РФ заходить в глухий кут: експерт назвав слабке місце окупантів
Армія РФ заходить в глухий кут: експерт назвав слабке місце окупантів

Військове командування РФ постійно знаходить ресурс для компенсації шалених втрат своїх військ у війні проти України.

Військово-політичний оглядач та експерт Олександр Коваленко наголошує, що людський ресурс окупаційної армії Росії, як не дивно, не є визначальним і вирішальним у питаннях захоплення нових територій. Навпаки, цей ресурс – набагато ефективніший як гальмівний елемент. Пише ТСН. 

Про це пише Obozrevatel.

Експерт зауважив, що росіяни мають межу місячної компенсації втрат. І саме підвищення рівня втрат особового складу окупантів є рішенням цієї проблеми.

"Тобто знищення понад 20 тисяч окупантів на місяць є на сьогоднішній день найбільш ефективним значенням для знекровлення його оборонного потенціалу. Зрозуміло, це має здійснюватися в комплексі з іншими діями щодо нейтралізації потенціалу противника, зокрема його авіаційної компоненти, бронетехніки та артилерії. Наприклад, не маючи достатньої кількості бойових броньованих машин, окупанти змушені наступати або розміщуючи десант на броні танків, або застосовуючи неброньований, цивільний транспорт. Це збільшує чисельність втрат. І так по кожному пункту", - пояснює експерт.

Олександр Коваленко зазначив, що росіяни, здебільшого, в атаці чи обороні, роблять головну ставку на чисельність. І саме зменшення цих показників призведе до паралізації та краху оборони РФ.

"І не можна сказати, що це недосяжно. У січні, лютому та березні 2023 року цей показник якраз і перевищував 20 тисяч, результатом чого стала "м'ясорубка" у Бахмуті. І саме тоді Росія змушена була відкласти запланований на лютий наступ по Лимано-Куп'янській осі і наступ на Оріхів і Гуляйполе. У червні втрати армії РФ також перевищили 20 тисяч, і тоді російські окупаційні війська спішно стягували до Запорізької області підрозділи з інших плацдармів, оскільки резерви стали дуже швидко вичерпуватися", - пояснює оглядач.

За словами експерта, таким чином, у міру затягування війни у вигляді залучення людського ресурсу погіршується ситуація з його забезпеченням – внаслідок чого погіршується ще одна компонента функціональності окупаційних військ  РФ. І чим гірша ця компонента, хоч би як парадоксально це не звучало, тим більше людського ресурсу потрібно.

"І тут армія РФ упирається в екзистенційний глухий кут, коли більшу кількість технічної компоненти надати фронту неможливо, а компенсувати її нестачу людським ресурсом вже не вийде – так само як і забезпечити зростання ресурсу штатно цією компонентою (для ефективного виконання поставлених завдань). Кількість російських військ та його мобілізаційний потенціал завжди називалися перевагою , але вони є й їхньою ахіллесовою п'ятою", - резюмував Олександр Коваленко.

Нагадаємо, у ВМС ЗСУ відповіли, коли Кримський міст остаточно буде знищений.