Контракти.ua

341  —  26.10.23
Вступ України до ЄС: Шольц закликав інвестувати в Україну як майбутнього члена об'єднання
Вступ України до ЄС: Шольц закликав інвестувати в Україну як майбутнього члена об'єднання

Наша держава продовжує впроваджувати реформи, необхідні для вступу до ЄС.

Німеччина вважає Україну майбутнім членом Європейського Союзу, тож Берлін супроводжуватиме Київ на цьому шляху. Європейським партнерам вигідно вкладати кошти в українську економіку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца на шостому Німецько-українському економічному форумі.

"Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує у майбутнього члена ЄС", – наголосив Шольц.

Що сказав Шольц

За словами канцлера, попри триваючу широкомасштабну військову агресію Росії, Україна змогла забезпечити працездатність своєї економіки. Так, прогнозовані цифри економічного зростання України є обнадійливими. Йдеться і про те, що в Україні продовжують працювати майже 2 тисячі німецьких компаній.

Крім того, Шольц наголосив на важливості інтеграції громадян України, які виїхали з країни через повномасштабне вторгнення РФ. Він закликав підприємства у Німеччині працевлаштовувати їх.

Зараз Німеччина готує для України зимовий пакет допомоги на суму близько 1,4 мільярда євро. Передовсім йдеться про системи ППО. Ймовірно, РФ буде повторно атакувати енергетичні об'єкти в Україні, наголосив Шольц, тож необхідно створити надійний "захисний щит".

Голова уряду ФРН також акцентував, що цього тижня у Німеччині схвалили пакет підтримки енергосистеми України, який складає 80 мільйонів євро.

Нагадаємо, уряд Німеччини виділить ще 200 мільйонів доларів на відновлення України.