Контракти.ua

1461  —  26.10.23
Блінкен звернувся до країн, які хочуть відкрити "другий фронт" проти Ізраїлю
Блінкен звернувся до країн, які хочуть відкрити

Усіх охочих "додати олії до вогню" дипломат застеріг від неминучих наслідків.

Державний секретар США Ентоні Блінкен виступив у Раді Безпеки ООН щодо ситуації в Ізраїлі. Він закликав усіх, хто прагне відкрити "другий фронт" проти країни на підтримку терористів ХАМАСу, навіть не думати про це. Пише ТСН. 

Про це пише Укрінформ.

За словами держсекретаря США, розширення конфлікту буде руйнівним не лише для палестинців та ізраїльтян, але й для людей у всьому регіоні. Ба більше, постраждають люди в усьому світі.

Саме тому Блінкен запевнив держави-члени ООН, що необхідно надіслати потужний об'єднаний меседж усім, хто розглядає можливість відкрити новий фронт у конфлікті – чи то проти Ізраїлю, чи то проти партнерів Ізраїлю.

"Не додавайте олії до вогню", – акцентував очільник американської дипломатії.

Треба запобігти розширенню цього конфлікту

Як стверджує Блінкен, члени Ради Безпеки несуть особливу відповідальність за те, щоб запобігти розширенню цього конфлікту. Він підкреслив, що Іран підтримує ХАМАС, "Хезболлу", хуситів, а також інші угруповання, які продовжують атакувати Ізраїль. Іранський режим постійно погрожував "стерти Ізраїль з карти світу", каже Блінкен, а останніми тижнями підтримувані Іраном угруповання атакували американських військових в Іраку та Сирії. Відомо, що їхня місія полягає в тому, щоб не дати ІДІЛу поновити свої напади.

"Сполучені Штати не прагнуть конфлікту з Іраном. Ми не хочемо, щоб ця війна розширювалася. Але якщо Іран або його проксі атакуватимуть американський персонал будь-де, будьте впевнені, що ми захищатимемо наш народ, ми захищатимемо нашу безпеку швидко й рішуче", – заявив держсекретар США.

Безумовно, варварський терористичний акт ХАМАСу проти Ізраїлю має бути засуджений країнами-членами ООН. Блінкен переконаний: жоден із членів ради та організації не потерпів би розправи над власним народом. Він також закликав міжнародну спільноту докласти максимум зусиль і застосувати всі механізми, щоб забезпечити звільнення людей, які перебувають у полоні бойовиків ХАМАСу.

Нагадаємо, у США представили свій проєкт резолюції щодо війни Ізраїлю з ХАМАСом. У ньому закликають Іран припинити постачати зброю терористичним групам.