Контракти.ua

456  —  24.10.23
Іран та "Хезболла" координують ескалацію на кордоні Лівану та Ізраїлю, - ISW
Іран та

Іранські лідери досягли консенсусу щодо схвалення обмежених транскордонних атак "Хезболли" ​​на Ізраїль.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інстиут вивчення війни (ISW).

Дві особи, пов’язані з бойовиками, повідомили Reuters, що їхня військова діяльність навколо північного Ізраїлю має на меті "займати ізраїльські сили, але не відкривати великий новий фронт".

Аналітики зазначають, що це узгоджується з заявою представника ЦАХАЛу про те, що Іран доручив "Хезболлі" посилити зусилля проти Ізраїлю і таким чином чинити тиск на ЦАХАЛ під час підготовки до наземних операцій у Секторі Гази.

"Ці звіти вказують на те, що Іран і "Хезболла" координують ретельно вивірену ескалацію, щоб відвернути увагу Ізраїлю від Сектора Гази", - додали в ISW.

Напад ХАМАС на Ізраїль та напруженість із "Хезболлою"

7 жовтня бойовики ХАМАС із Сектору Газа атакували південь та центр Ізраїлю. По території Ізраїлю було випущено тисячі ракет і снарядів. Відтоді почала зростати напруженість і з "Хезболлою". Йдеться про щоденні сутички між сторонами вздовж ізраїльсько-ліванського кордону.

Підтримувані Іраном бойовики за останні дні кілька разів обстріляли ракетами ізраїльські аванпости і сили на кордоні. За даними ЗМІ, Сполучені Штати Америки розглядають можливість військової відповіді на випадок нападу "Хезболли" на Ізраїль.

19 жовтня армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала ударів по об'єктах терористів "Хезболли" в Лівані.

Статьи по теме
Росія має обмежений ОПК, але все ще може підтримувати боєздатність армії, - ISW
Росія має обмежений ОПК, але все ще може підтримувати боєздатність армії, - ISW

Росія сьогодні має обмежену оборонну промислову базу з виробництва зброї та недостатню кількість серійних ліній для виробництва танків. Однак це не заважає агресору виробляти достатню кількість техніки у нинішньому темпі для підтримки своїх військових зусиль у середній- та довгостроковій перспективі.
13.02 — 314

США важливо допомагати Україні, доки вона не збудує власний оборонпром, - ISW
США важливо допомагати Україні, доки вона не збудує власний оборонпром, - ISW

Допомога Сполучених Штатів для України в найближчій та середньостроковій перспективі залишається життєво необхідною, щоб допомогти країні розбудувати власну оборонно-промислову базу. Тривалість цієї допомоги буде залежати від прогресу Києва у виробництві власних зразків озброєнь.
08.02 — 272

Росія може виготовляти щонайменше сотню танків на місяць, - ISW
Росія може виготовляти щонайменше сотню танків на місяць, - ISW

За даними Міністерства оборони Великої Британії, російська оборонно-промислова база може виробляти щонайменше 100 основних бойових танків на місяць. Це дозволить агресору замінити втрати на полі бою, а російським військам продовжувати свої нинішні темпи операцій "в осяжному майбутньому".
02.02 — 284