Контракти.ua

1146  —  12.10.23
Зеленський заявив, що РФ не збирається закінчувати війну, і назвав цілі Путіна
Зеленський заявив, що РФ не збирається закінчувати війну, і назвав цілі Путіна

Першою цілю Путіна будуть колишні радянські республіки.

Російський президент-диктатор Володимир Путін не збирається зупиняти розпочату в Україні війну. Ба більше - він не хоче зупинятися лише на нашій країні. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав в інтерв'ю Digi24.ro.

"Я буду дуже чесним. Він не хоче нічого закінчувати, йому нецікаво, цього ніколи не буде. Рукостискання нічого не означає. Якщо ви хочете зупинити війну, ви зробите все можливе, щоб зупинити її, ви розмовляєте з усіма людьми, які готові до переговорів. Але він цього не хоче. В голові він хоче рухатися вперед, і не тільки в Україні, це проблема", - висловився Зеленський.

Він наголошує, що немає нікого, "хто зацікавлений у поверненні до тих відносин, які були раніше з Росією". Тим більше, зауважує український лідер, кремлівський диктатор "хоче рухатися вперед - і не тільки в Україні". Він вважає, що першою цілю Путіна будуть колишні радянські республіки, перш за все - це держави Балтії, які зараз є членами НАТО, та Молдова.

Зеленський каже, що Кремль зацікавлений у глобалізації конфліктів. Натомість на Москву варто тиснути, поставити "гуманний ультиматум, який змусить її до переговорів".

"Для одних війна - це трагедія, для інших - відкриває можливості. Вони хочуть довгострокової дестабілізації світу", - сказав він.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський висловився про закінчення війни. З його слів, війна РФ проти України перебуває вже в завершальному періоді. Втім, він може бути найважчим.

Статьи по теме
Зеленський заявив, за яких умов можливі переговори з Росією:
Зеленський заявив, за яких умов можливі переговори з Росією: "Запитання є актуальним"

Після цієї зустрічі Україна буде працювати над організацією саміту на рівні лідерів.
21.12.23 — 1458

Половина РФ за Пригожина. Зеленський заявив, що Путін не контролює ситуацію у регіонах
Половина РФ за Пригожина. Зеленський заявив, що Путін не контролює ситуацію у регіонах

Реакція президента РФ Володимира Путіна на бунт засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина була "слабкою", і він втрачає контроль над власним народом.
05.07.23 — 804

"Вони заберуть це зло із собою назад у Росію": Зеленський заявив, що "спецоперація" РФ вже збанкрутувала

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські війська згодом покинуть окуповані території і там знову буде піднятий український прапор.
16.05.22 — 2270