Контракти.ua

284  —  11.10.23
МВФ має намір збільшити свої можливості для боротьби з можливою глобальною кризою
МВФ має намір збільшити свої можливості для боротьби з можливою глобальною кризою

Міжнародний валютний фонд заявив, що бачить "значну підтримку" збільшення квот кредитних ресурсів, що підтримується США, без змін у структурі його акціонерів на засіданнях МВФ і Світового банку в Марокко.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Проте директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва повідомила, що вона хоче встановити крайній термін для "необхідної реорганізації" структури акціонерів кризового кредитора, яка відображатиме зростання більших країн з ринковою економікою, що розвивається, таких як Китай.

Георгієва заявила під час приватного заходу, на якому було присутнє агентство Reuters, що вона віддає пріоритет збільшенню ресурсів квот на зустрічі в Марракеші, щоб гарантувати, що МВФ матиме достатньо кредитних ресурсів для боротьби з ще однією потенційною великомасштабною глобальною економічною кризою.

"Якщо ми не досягнемо збільшення квоти, наша відносна здатність протистояти майбутнім потрясінням зменшиться, - сказала Георгієва. - Я думаю, було б добре встановити крайній термін для формули, тому що, якщо не змінити формулу, ми застрягнемо".

Представник МВФ підтвердила, що вона мала на увазі термін коригування структури акціонерів.

"Рішення про перерозподіл часток квот є рішенням членів, і члени обговорюють необхідність нової формули квот, - йдеться у заяві МВФ для Reuters. - Поки тривають дискусії, ми бачимо значну підтримку еквіпропорційного збільшення".

Сполучені Штати виступають на користь такого збільшення, при якому країни-члени будуть вносити більше коштів у тій самій пропорції, що й їхні нинішні пакети акцій.

Внески за квотами, що ґрунтуються на кількості голосів, наразі становлять понад 40% від 1 трильйона доларів Фонду у вигляді кредитних можливостей.

Статьи по теме
ВВП України у серпні зріс на 3,5%
ВВП України у серпні зріс на 3,5%

У серпні 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 3,5% порівняно з відповідним періодом торік.
18.09 — 168

Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб
Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн на військові потреби.
18.09 — 141

Комітет Ради підтримав підвищення податків
Комітет Ради підтримав підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив проєкт змін до Податкового кодексу. Крім населення підвищений податок платитимуть банки.
16.09 — 224