Контракти.ua

295  —  10.10.23
Як перестати боятися лікувати зуби та, нарешті, почати це робити?
Як перестати боятися лікувати зуби та, нарешті, почати це робити?

А ви теж хвилюєтесь перед відвідуванням стоматолога? Навіть думка про візит викликає прискорене серцебиття, через що вас кидає в піт? Це може бути стоматофобія, або, як ще її називають, дентафобія. Особливо це стосується тих людей, які застали лікування зубів без анестезії. Був час, коли її застосовували лише в серйозних випадках, таких, як видалення зуба, наприклад. І хоча зараз, завдяки новітнім технологіям, є можливість безболісного лікування карієсу в Києві, люди з дентафобією відтягують візит до стоматолога до останнього, коли вже карієс перетворюється на пульпіт.

Причини виникнення дентафобії

Якщо ви зовсім не хвилюєтесь перед відвідуванням стоматолога, то ви просто щасливець. Для більшості все ж таки, при кожному відвідуванні стоматологічного кабінету, відчувається пускай не паніка, але психологічний стрес. І це стосується не тільки жителів колишнього СРСР. Навіть більшість мешканців таких розвинених країн як США, Британія, Німеччина, Ізраїль, де стоматологія по рівню займає перше місце, бояться відвідувати стоматолога. Звідки береться дентофобія?

Взагалі таку фобію умовно поділяють на три підвиди:

- це вроджена - є категорія людей, які з дитинства бояться будь-яких медичних маніпуляцій, будь то ін'єкції або інші обстеження;

набута - це дійсно стосується людей, які пережили хворобливі відчуття під час стоматологічного лікування;

умовна - коли майбутній пацієнт десь у розмовах з іншими людьми слухав про їх неприємні історії лікування. І на нього це справило неабияке враження, що він і сам тепер боїться йти до лікаря.

Як впоратися з негативними емоціями та перестати боятися стоматологів?

Підійдіть до питання серйозно - лікувати зуби життєво необхідно. Якщо проблему відкладати на потім, то це відбере у вас значно більше часу, нервів, коштів.

Перш ніж записатися на прийом до лікаря, погугліть усю необхідну інформацію про клініки, які використовують сучасне обладнання та новітні методи знеболення. Повірте, жоден лікар не зацікавлений в тому, щоб пацієнт відчував певний дискомфорт. Адже у таких умовах йому і працювати складніше, і результат може бути гіршим.

Ви боїтесь йти до стоматолога, бо вважаєте, що лікар вам видалить усі хворі зуби. Повірте, робота сучасного стоматолога направлена саме на те, щоб зуб врятувати, навіть самий безнадійний. У випадку, якщо дійсно ситуація патова і зуб вже не можливо врятувати, імплантація зубів розвинена зараз таким чином, що на місце видаленого можна вживити імплант, який повністю замінить зуб.

Стоматологія - це дорого. Звісно, стоматологічні послуги недешеві. Адже використовується сучасне новітнє дороге обладнання. Але потрібно розуміти, що якщо, наприклад, ви не підете сьогодні лікувати зуб, то завтра, образно говорячи, вам потрібно вже буде робити протезування. А це, повірте, обійдеться вам значно дорожче.

Тож, замість того, щоб боятися лікувати зуби та, при цьому, втрачати зуби, займіться краще пошуком свого стоматолога, якому будете довіряти. У клініці Bilobrov працюють віддані фахівці своєї справи. До того ж питанням знеболювання тут приділяють максимум уваги.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389