Контракти.ua

731  —  08.10.23
Розвідка Британії підтвердила атаку дронів на Сочі, де знаходиться резиденція Путіна
Розвідка Британії підтвердила атаку дронів на Сочі, де знаходиться резиденція Путіна

Дрони атакували чорноморський курорт Сочі вдруге за два тижні. Це місто тісно пов'язане з російським диктатором Володимиром Путіним.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Британії у Twitter.

Британська розвідка підтверджує, що 1 жовтня 2023 року дрони атакували Сочі. За інформацією ЗМІ, в аеропорту було пошкоджено місце посадки вертольотів.

Також 20 вересня попередня атака дронів спричинила велику пожежу на нафтосховищі поблизу аеропорту. Це був перший зафіксований удар по Сочі після вторгнення Росії в Україну.

"Сочі є популярним місцем відпочинку, яке тісно пов’язане з президентом Росії Володимиром Путіним, і служить літньою базою для багатьох представників російської еліти", - зазначає розвідка.

Британські розвідники наголошують, що удари по Сочі є прикладом того, що війна безпосередньо впливає на росіян, які знаходяться далеко від українського кордону.

Удари по Сочі

У Сочі знаходиться секретна резиденція російського диктатора Володимира Путіна. Дача розташована на гірському курорті "Красная поляна".

У вересня поблизу резиденції Путіна у Сочі спалахнула масштабна пожежа. На початку жовтня у Сочі помітили безпілотники. У мережі повідомляли, що атаковано аеропорт у Сочі, пошкоджено місце посадки вертольота.