Контракти.ua

673  —  07.10.23
Кожен чоловік має готуватися. У ТЦК відповіли, чи можливо, що "воюватимуть усі"
Кожен чоловік має готуватися. У ТЦК відповіли, чи можливо, що

Мобілізація в Україні не торкнеться абсолютно всіх чоловіків, однак кожен військовозобов'язаний має розуміти, що йому, швидше за все, доведеться захищати свою країну зі зброєю в руках.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна в інтерв'ю Telegraf.

Відповідаючи на питання, чи торкнеться мобілізація всіх українських чоловіків, він зазначив, що кожен військовозобов'язаний має готуватися захищати свою країну.

"Ну, якщо казати про "всі" як про все населення України, то навряд чи. Але якщо брати саме військовозобов'язаних громадян, то цілком можливо. Я б сказав так: кожен чоловік вже має зрозуміти, що йому, швидше за все, доведеться захищати Батьківщину зі зброєю в руках. І він має до цього готуватися", - сказав Істомін.

Мобілізація в Україні

Наразі в Україні діє загальна мобілізація, яка здійснюється в обсягах, визначених мобілізаційними планами. У першу чергу проводиться призов резервістів, колишніх учасників АТО, ООС з поступовим нарощуванням чисельності військ за рахунок військовозобов'язаних, які проходили службу.

Нагадаємо, що Верховна рада продовжила воєнний стан та мобілізацію ще на 90 днів. Вони діятимуть щонайменше до 15 листопада 2023 року.

Статьи по теме
Повертати чоловіків до України будь-якою ціною: чи можливо відбирати майно
Повертати чоловіків до України будь-якою ціною: чи можливо відбирати майно "втікачів" і мобілізувати тих, хто за кордоном

Від початку повномасштабної війни з України виїхало та не повернулося 2,4 мільйона українців.
23.12.23 — 650

Чому Росія тримає МіГ у небі годинами і чи можливо це без тривог: що каже Ігнат
Чому Росія тримає МіГ у небі годинами і чи можливо це без тривог: що каже Ігнат

Повітряні тривоги в Україні, оголошені через зліт російського МіГ-31 останнім часом стали тривати довше. Все через те, що ворожі війська здійснюють дозаправлення цього винищувача в під час його польоту.
16.11.23 — 627