Контракти.ua

399  —  06.10.23
США хочуть досягти виробництва 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць, - Bloomberg
США хочуть досягти виробництва 100 тисяч артилерійських снарядів на місяць, - Bloomberg

Сполучені Штати Америки хочуть досягти мети з виробництва 155-мм артилерійських снарядів у кількості 100 тисяч штук за місяць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Bloomberg.

Зазначається, що це вдвічі більше, ніж коли США виробляли по 14 тисяч снарядів за місяць на початку вторгнення РФ в Україну.

"Поставки в Україну протитанкових ракет "Джавелін" і зенітних ракет "Стінгер", а також гаубиць і боєприпасів виснажили американські запаси, продемонструвавши відсутність стійкості США", - йдеться в матеріалі.

Видання пише, що цей тривожний сигнал спонукав Пентагон, за підтримки Конгресу, вкласти мільярди доларів у розширення промислового потенціалу США.

Плани з виробництва снарядів

Керівник закупівель армії США Дуглас Буш сказав, що з 3,4 мільярда доларів за контрактом на промислове розширення три чверті, або 2,5 мільярда доларів, підуть на збільшення виробництва 155-мм артилерійських снарядів.

За словами Буша, США зможуть збільшити виробництво з 28 000 на місяць до 36 000, а потім з 48 000 до 57 000 снарядів на місяць.

Він уточнив, що галузь повинна бути в змозі на початку 2025 року досягти виробництва 80 000 снарядів на місяць, а потім досягти мети в 100 000 до кінця того ж року.

Які кроки для цього було зроблено

Першим кроком армії було розширення наявних державних і керованих підрядниками підприємств із виробництва металевих гільз у Пенсильванії. За словами Буша, на підприємствах збільшилася кількість змін, а також було додано нові машини.

Другим кроком є відкриття нових підприємств: одним із них є IMT Defense в Канаді, з виробництва металевих деталей, яке має почати працювати наступного року.

Остання частина, яку потрібно розіграти, - це вибухове наповнення. Пентагон планує значно збільшити потужності США з виробництва IMX (скорочено від "нечутливі вибухові боєприпаси"), який вважається безпечнішим варіантом для військ у поводженні та зберіганні, ніж тротил.

Закупівлі снарядів для України

Раніше джерело Reuters повідомило, що Німеччина веде переговори з Нідерландами та Данією про спільні закупівлі боєприпасів.

"Німеччина готова відкрити свої рамкові контракти на закупівлю боєприпасів для наших партнерів, як пообіцяв раніше цього року міністр оборони Борис Пісторіус", - сказало джерело, не уточнивши подробиць про тип боєприпасів.

Нещодавно стало відомо, що Естонія також приєднається до рамкового контракту Німеччини щодо постачання боєприпасів Україні.

Статьи по теме
США хочуть адміністративно заборонити імпорт урану з РФ, поки немає закону, - Bloomberg
США хочуть адміністративно заборонити імпорт урану з РФ, поки немає закону, - Bloomberg

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість заборони імпорту збагаченого російського урану адміністративними методами, поки Конгрес не ухвалить відповідний закон.
01.05 — 228

Китай надає Росії супутникові зображення для ударів по Україні, - Bloomberg
Китай надає Росії супутникові зображення для ударів по Україні, - Bloomberg

Китай посилив свою підтримку Росії. Зокрема Пекін надає геопросторову розвідку, щоб допомогти Москві у її війні проти України.
08.04 — 272

Туреччина допоможе США з тротилом для збільшення виробництва боєприпасів, - Bloomberg
Туреччина допоможе США з тротилом для збільшення виробництва боєприпасів, - Bloomberg

Туреччина постачатиме до США тротил, щоб збільшити виробництво артилерійських снарядів. Попит на них зріс через війну в Україні.
28.03 — 322