Контракти.ua

505  —  05.10.23
Арестович розповів, чому до ЗСУ потрібно мобілізувати 25-річних, та вказав на проблеми в армії
Арестович розповів, чому до ЗСУ потрібно мобілізувати 25-річних, та вказав на проблеми в армії

Арестович розповів про проблеми з українською піхотою.

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович погодився з ексміністром оборони Беном Воллесом, що до ЗСУ потрібно мобілізовувати молодь. Він пояснив це тим, що чоловіки середнього віку за станом здоров'я не завжди можуть ефективно виконувати штурмові дії. Пише ТСН. 

Про це він сказав у розмові з Юрієм Романенком і Миколою Фельдманом на своєму ютуб-каналі.

"Середній вік українського піхотинця - 40-45 років. От уявіть собі такого джентельмена, а більшість українців у віці за 45 років не ходить до спортзалу та не особливо стежить за своїм здоров'ям. На цю людину вішають 36 кілограмів спорядження і ще якесь піхотне. І він повинен так кудись дійти. А в "сірій" зоні по такій людині починає працювати все - артилерія, дрони. Чи коли тебе кидають на штурмові дії і ти повинен іти по мінних полях, очікуючи підриву чи снаряду. Як ви думаєте, скільки людей таких дійде до потрібних рубежів? Він не боїться і хотів би, але він фізично не може", - вважає Арестович.

На думку Олексія Арестовича, Захід почав аналізувати ситуацію з війною в Україні. Він наголосив, що зараз ЗСУ воюють малими штурмовими групами до 15 людей, проте вони мають бути якісно підготовлені.

"Вони розуміють, що середній рівень здоров'я українського піхотинця, якому за 45 років, не витягує навантажень. Отже, нам потрібно змінювати структуру призову та розподілення мобілізованих. Бо штурмові дії витягують лише ті, кому до 35 років", - вважає Арестович.

Арестович зазначив, що у ЗСУ є такі бригади, які можуть виконувати різні бойові завдання, і вони є мотивовані й підготовлені.

"Серед іншого - дійсно треба підходити по-іншому до формування штурмових підрозділів. Треба підходити до їхнього спорядження", - зазначив він.

Арестович вважає, що росіяни після контрнаступу на Харківщині переглянули свій підхід до штурмових дій. І це повинна зробити і Україна.

"45-річні чоловіки з різним життєвим досвідом, там може бути мільйонер, а може бути безробітний - їх дуже поганяєш на полігоні? Чим їх мотивувати? Бо є шанси вижити. Та більшість скаже, що я краще здохну. А молодь можна - влаштувати змагання і якось мотивувати. Це всі знають, цьому навчають у нормальних центрах. Потрібні вовки, які ще хочуть битися. Це - 25-28 років, які ще хочуть щось показати. А краще 23-25 років", - каже Арестович.

Нагадаємо, ексміністр оборони Британії Бен Воллес порадив президенту України Володимиру Зеленському переоцінити масштаби мобілізації в державі, поки в Росії потай мобілізують усю країну.

Статьи по теме
"Всі залишаємося, всі воюємо": Арестович розповів, навіщо в Україні обмежили виїзд чоловікам та що з цим робити далі

Такого обмеження, як в Україні, не було встановлено в жодній країні світу.
26.10.23 — 314

Арестович розповів, як Зеленський вийшов до військових у Бахмуті після закону про дезертирство
Арестович розповів, як Зеленський вийшов до військових у Бахмуті після закону про дезертирство

Радник Офісу президента порівняв політичні культури в Росії та Україні.
22.12.22 — 560

Відволікаючий напрямок: Арестович розповів про підготовку РФ резервів для наступу
Відволікаючий напрямок: Арестович розповів про підготовку РФ резервів для наступу

Війська РФ збираються розпочати черговий великий наступ на Україну, для чого ретельно готують резерви. Тим часом активність у Білорусі може виступати відволікаючим напрямком, оскільки ЗСУ повинні тримати біля північного кордону достатню кількість сил.
15.12.22 — 512