Контракти.ua

374  —  30.09.23
У США запевнили, що передана Україні зброя не потрапляє до чужих рук
У США запевнили, що передана Україні зброя не потрапляє до чужих рук

Зброя, яку Україна отримує для протистояння російській агресії, використовується належним чином, і жодних випадків потрапляння її в чужі руки не виявлено.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, пише Укрінформ. Пише ТСН. 

«Досі ми не бачимо жодного випадку перенаправлення цієї (наданої Україні – ред.) зброї», - заявив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати мають у своєму розпорядженні важливі механізми підзвітності щодо постачання в Україну американської зброї та військової допомоги.

«Ми запровадили суворі механізми контролю, це  також стосується гуманітарної та економічної допомоги, яку ми надаємо», - наголосив речник Держдепартаменту США.

Як повідомлялося, військовий експерт Іван Киричевський розповідав, що однією ракетою ATACMS можна розбити колону російських військ на марші, а далекобійніші мають змогу знищувати ворожі бойові вертольоти ще до їх зльоту. Адже британські Storm Shadow, французькі SCALP і навіть модернізовані "Нептуни" призначені "трошечки не для того".

Нагадаємо, NBC News з посиланням на трьох посадовців США повідомило, що американський президент Джо Байден пообіцяв Володимиру Зеленському невелику партію ракет ATACMS.