Контракти.ua

374  —  27.09.23
Чорноморський флот РФ частково позбавили можливості блокувати порти, - британська розвідка
Чорноморський флот РФ частково позбавили можливості блокувати порти, - британська розвідка

Чорноморський флот Росії (ЧФ) за останні тижні зазнав серії великих атак, кульмінацією яких стали удари по його штабах 20 та 22 вересня 2023 року. Ці атаки були більш руйнівними та скоординованими, ніж до цього часу під час війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, фізичне пошкодження ЧФ майже, напевно, серйозне, але локальне. Флот майже напевно, як і раніше, здатний виконувати свої основні військові завдання з завдання ударів крилатими ракетами і патрулювання.

За даними британської розвідки, цілком імовірно, що його здатність продовжувати ширше патрулювання та забезпечувати фактичну блокаду українських портів буде зменшено. Ймовірно, у нього також погіршилася здатність захищати кораблі в порту та проводити планове технічне обслуговування.

"У Чорному морі йде динамічна та серйозна битва. Це, ймовірно, змусить Росію зайняти оборонну позицію, що продемонструє здатність українських збройних сил підірвати символічні та стратегічні загрози Кремля з його порту з теплою водою в окупованому Севастополі", - зазначають у Міноборони Британії.

Удари по окупантах у Криму

Нагадаємо, 22 вересня по штабу Чорноморського флоту РФ було завдано ракетного удару. За інформацією ЗМІ Україна використовувала для цієї атаки ракети Storm Shadow.

За даними ССО, тоді загинули 34 офіцери, серед яких командувач Чорноморського флоту РФ віце-адмірал Віктор Соколов.

До цього, 13 вересня бухтою тимчасово окупованого Севастополя було завдано ракетного удару. Внаслідок атаки пошкоджено підводний човен та десантний корабель "Мінськ". Цей третій великий десантний корабель, вражений за час повномасштабного вторгнення Росії, а також перший підводний човен.

Статьи по теме
Москва суттєво завищує чисельність своєї армії, - британська розвідка
Москва суттєво завищує чисельність своєї армії, - британська розвідка

Москва набирає до своєї армії для війни проти України мешканців бідних та сільських регіонів Росії. Кремлівська пропаганда завищує чисельність.
16.01 — 505

"Суперзброя" Путіна не досягає цілей в Україні, - британська розвідка

Путін оголосив балістичні ракети "Кинжал" своєю "суперзброєю", яка відіграє важливу роль у військовій доктрині Кремля. Проте українська ППО збиває ці цілі.
20.12.23 — 570

Росія намагається наздогнати Україну у сфері морських дронів-камікадзе, - британська розвідка
Росія намагається наздогнати Україну у сфері морських дронів-камікадзе, - британська розвідка

Російська військова промисловість прагне ліквідувати відставання від України у розробці надводних дронів-камікадзе.
03.12.23 — 348