Контракти.ua

407  —  25.09.23
Після знищення ЧФ РФ у Севастополі окупанти хочуть влаштувати "хресний хід" із іконою Ушакова
Після знищення ЧФ РФ у Севастополі окупанти хочуть влаштувати

Окупанти вірять, що ікона принесе їм "перемогу" у війні проти України.

Російські окупанти хочуть влаштувати "хресний хід" у Севастополі із іконою Федора Ушакова, яка нібито була у будівлі штабу Чорноморського флоту РФ під час удару і яка вцілила. Росіяни побачили у цьому "сакральне значення" для себе. Пише ТСН. 

Про це написав так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв.

Він назвав це "справжнім дивом". Ба більше, російський "посадовець" вірить, що ікона принесе їм "перемогу" у війні проти України.

Смішно, та окупант наголосив, що "Федір Ушаков не програв жодної битви", натякаючи на "непереможність РФ", у яку він щиро вірить.

"Ця ікона із фігурою святого — зі штабу Чорноморського флоту. Напередодні отець Сергій мені написав, що дерев'яна рама повністю згоріла, а образ святого, написаний на дереві, уцілів і не вражений вогнем після атаки ЗСУ. Подивіться самі на фото – який стан має ікона. Ми з вами стали свідками справжнього дива!", - йдеться у його повідомленні.

У честь цього Розвожаєв запропонував РПЦ та командувачу Чорноморського флоту Віктору Соколову 15 жовтня здійснити хресну ходу із "чудотворною іконою" по всіх населених пунктах Севастополя.

Нагадаємо, у Повітряних силах прокоменутували удар по штабу Чорноморського флоту у Севастополі 23 вересня.

Керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що внаслідок атаки в Севастополі ліквідовано щонайменше 9 осіб. Також поранення отримали 16 осіб, серед них – російські генерали.