Контракти.ua

975  —  25.09.23
Росія провалила спробу посварити Київ і Варшаву – ISW
Росія провалила спробу посварити Київ і Варшаву – ISW

Швидке повернення Польщі до своїх зобов’язань щодо України вказує, що Росія провалила спробу посварити Київ і Варшаву.

Росія докладає багато зусиль, щоб посварити Україну з центральноєвропейськими партнерами, але зазнала невдачі у випадку з Польщею. Пише ТСН. 

Таку думку висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначили, що Росія завдає ударів по український портовій інфраструктурі, щоб Україна була змушена шукати інші способи експорту зерна, що може призвести до напруженості у відносинах із західними партнерами.

Наразі зусилля Москви не принесли результату, оскільки польський президент Анджей Дуда пояснив заяву премʼєра Польща Матеуша Моравецького про те, що Варшава більше не підтримуватиме Україну у військовій сфері. Йшлося лише про те озброєння, яке Польща закуповує для своєї армії. У всіх інших випадках попередні домовленості будуть виконуватися й надалі.

"Швидке повернення Польщі до своїх зобов’язань щодо України вказує на те, що російська кампанія не є настільки успішною, як, ймовірно, хоче Москва", – зазначили в ISW.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що російський диктатор Путін марно сподівається на те, що партнери України припинять допомагати боротися з агресорами.

Крім того, ми раніше інформували, що Захід не списує Путіна з рахунків, як переговорника, бо немає розуміння, до якого майбутнього Росії готовий Захід.