Контракти.ua

326  —  20.09.23
Бренді: короткий путівник із купівлі й вживання
Бренді: короткий путівник із купівлі й вживання

Бренді — міцний алкогольний напій, виготовлений зі зброджених фруктів. Розливається за міцності 40–50%. Основний компонент — виноград, хоча за бажанням виробника можна використовувати яблука, абрикоси, персики, груші. Не існує чіткого закону, який регламентує процес, а також регіон виготовлення продукції. Тому в інтернет-магазині GoodWine за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/krepkie/prochie-krepkie/brandy.html можна знайти регіональні варіанти бренді, виготовлені в Італії, Іспанії, Грузії, Греції, Україні.

Технологія виготовлення бренді

Назва походить від голландського слова «brandewijn», що означає «спалене вино». Бренді виготовляють на основі лікеру, який дистилюється зі збродженого фруктового соку, а також макухи — м’якоті, кісточок, шкірки. Технологія залежить від вибраних плодів. Класика жанру — виноградний бренді. Інші можливі фрукти розділені на категорії:

- насіннєві — яблука, груші, айва;

кісточкові — вишня, персик, слива, абрикос.

Міжнародних правил виготовлення немає, водночас вибір обладнання й технологічних процесів регламентується місцевим стилем. Наприклад, як у випадку з коньяком — найпопулярнішим різновидом виноградного бренді. Виробництво включає три основні фази:

1. Ферментація. Фрукти перетворюються на вино шляхом введення дріжджів, які поглинають цукор, натомість вивільняючи спирт.

2. Дистиляція. Вино трансформується в міцний спирт. Для дистиляції використовують традиційний мідний перегонний куб. На цьому етапі спирт відділяється від сторонніх домішок.

3. Витримка. Бренді переливають у дубові бочки, де напій визріває впродовж 3–30 років. Бочка пом’якшує напівпрозорий дистилят, а також надає приємного золотистого відтінку.

Смако-ароматичні нотатки: з чим подавати виноградний спирт

Бренді — солодкий і фруктовий. Спирт відчувається яскраво, водночас доповнюється терпкими дубовими нотами. Чим довше витримується дистилят, тим інтенсивнішим стає смак. У посмаку зʼявляються ванільно-карамельні акценти.

Витриманий бренді найкраще подавати в чистому вигляді. Спеціальний келих із великою чашею дає змогу аромату розкриватися, а інтенсивним танінам — вивільнятися, що особливо важливо для молодих дистилятів. Усі різновиди бренді, включно з Грапою, подаються за кімнатної температури як дигестив. За бажанням виноградний спирт можна додавати в каву, змішуючи з шоколадом. Тим, хто не любить міцний алкоголь у чистому вигляді, варто приготувати ароматну Сангрію — прекрасний варіант для літнього відпочинку на свіжому повітрі.

Статьи по теме
Такси Кишинев – Харьков: Быстро, удобно и недорого
Такси Кишинев – Харьков: Быстро, удобно и недорого

Маршрут из Кишинева в Харьков занимает значительное время, но комфортное такси делает даже длительное путешествие приятным. Для тех, кто ценит удобство и индивидуальный подход, трансфер становится отличной альтернативой автобусам и поездам.
вчера, 08:01 — 481

Гарячі ідеї що можна замовити поїсти додому
Гарячі ідеї що можна замовити поїсти додому

Не бажаєте витрачати час на приготування вечері? Поспішаєте додому з роботи й хочеться чогось смачненького? Запланували вечірку або посиденьки з друзями? В кожному з цих випадків кращим рішенням буде замовити улюблені справи додому. Це може бути піца, суші, WOK або навіть італійська кухня. Різноманіття страв для доставки вражає настільки, що кожен зможе вдовольнити свої смакові вподобання.
22.11 — 560

Какие виды блесен существуют и для каких видов рыбы они предназначены?
Какие виды блесен существуют и для каких видов рыбы они предназначены?

Узнайте о различных видах блесен для рыбалки и подберите оптимальные приманки для ловли щуки, судака, форели и других рыб. Получите советы по технике использования блесен.
22.11 — 421