Контракти.ua

322  —  20.09.23
Бренді: короткий путівник із купівлі й вживання
Бренді: короткий путівник із купівлі й вживання

Бренді — міцний алкогольний напій, виготовлений зі зброджених фруктів. Розливається за міцності 40–50%. Основний компонент — виноград, хоча за бажанням виробника можна використовувати яблука, абрикоси, персики, груші. Не існує чіткого закону, який регламентує процес, а також регіон виготовлення продукції. Тому в інтернет-магазині GoodWine за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/krepkie/prochie-krepkie/brandy.html можна знайти регіональні варіанти бренді, виготовлені в Італії, Іспанії, Грузії, Греції, Україні.

Технологія виготовлення бренді

Назва походить від голландського слова «brandewijn», що означає «спалене вино». Бренді виготовляють на основі лікеру, який дистилюється зі збродженого фруктового соку, а також макухи — м’якоті, кісточок, шкірки. Технологія залежить від вибраних плодів. Класика жанру — виноградний бренді. Інші можливі фрукти розділені на категорії:

- насіннєві — яблука, груші, айва;

кісточкові — вишня, персик, слива, абрикос.

Міжнародних правил виготовлення немає, водночас вибір обладнання й технологічних процесів регламентується місцевим стилем. Наприклад, як у випадку з коньяком — найпопулярнішим різновидом виноградного бренді. Виробництво включає три основні фази:

1. Ферментація. Фрукти перетворюються на вино шляхом введення дріжджів, які поглинають цукор, натомість вивільняючи спирт.

2. Дистиляція. Вино трансформується в міцний спирт. Для дистиляції використовують традиційний мідний перегонний куб. На цьому етапі спирт відділяється від сторонніх домішок.

3. Витримка. Бренді переливають у дубові бочки, де напій визріває впродовж 3–30 років. Бочка пом’якшує напівпрозорий дистилят, а також надає приємного золотистого відтінку.

Смако-ароматичні нотатки: з чим подавати виноградний спирт

Бренді — солодкий і фруктовий. Спирт відчувається яскраво, водночас доповнюється терпкими дубовими нотами. Чим довше витримується дистилят, тим інтенсивнішим стає смак. У посмаку зʼявляються ванільно-карамельні акценти.

Витриманий бренді найкраще подавати в чистому вигляді. Спеціальний келих із великою чашею дає змогу аромату розкриватися, а інтенсивним танінам — вивільнятися, що особливо важливо для молодих дистилятів. Усі різновиди бренді, включно з Грапою, подаються за кімнатної температури як дигестив. За бажанням виноградний спирт можна додавати в каву, змішуючи з шоколадом. Тим, хто не любить міцний алкоголь у чистому вигляді, варто приготувати ароматну Сангрію — прекрасний варіант для літнього відпочинку на свіжому повітрі.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389