Контракти.ua

467  —  19.09.23
"Про батька забули, він у критичном стані": син мера Херсона розповів про полоненого Ігора Колихаєва

За словами родини Колихаєва, за півтора роки окупанти не висунули жодної вимоги.

Син міського голови Херсона Святослав Колихаєв розповів, що з’явилось більше інформації про його батька – Ігора Колихаєва, який був викрадений окупантами більше року тому зі свого робочого місця разом з колегами. Більшість з останніх вже звільнені.

Нові подробиці Святослав Колихаєв розповів в коментарі для ТСН.ua.

"Росія внесла ім’я батька в список полонених та передала цей перелік в Червоний Хрест. Своєю чергою, Червоний Хрест передав список Україні. Враховуючи те, що батько в полоні, я не знаю, коли його обміняють", - повідомив нам Святослав Колихаєв.

За словами Колихаєва-молодшого, окупанти за цей рік не висунули їхній родині жодної вимоги – ні фінансової, ні політичної.

"Що вони хотіли та хочуть від батька – на це питання зможе надати відповідь тільки він, коли його звільнять з полону", - каже Святослав.

До цього Святослав додає, що окупанти тримали батька в СІЗО Херсона, а перед тим, як ЗСУ звільнили обласний центр, росіяни вивезли міського голову на окуповану територію, а згодом у невідомому напрямку, не виключено, що в Росію.
Крім цього, Святослав каже, що безліч разів робив звернення до влади.

"Багато чого залежить і від української влади. Мене дуже вражає те, чому влада півтора роки не реагує, не звертає уваги. Були формальні відписки, я не бачив активних дій. Зараз ситуація на слуху, а до цього про це якось забули. Стан здоров’я у батька поганий, я би сказав – критичний. У батька є астматичне захворювання, при якому потрібен балончик з ліками", - каже Святослав Колихаєв.