Контракти.ua

519  —  19.09.23
У боях за Бахмут були розбиті найкращі бригади: Сирський - про критичні втрати РФ
У боях за Бахмут були розбиті найкращі бригади: Сирський - про критичні втрати РФ

Сирський повідомив, що продовжуються запеклі бої в районі Бахмута.

Загальна ситуація на східному напрямку залишається складною, окупанти не залишають намірів штурмувати позиції ЗСУ на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Пише ТСН. 

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

За його даними, противник  здійснює активну підготовку до атак на Куп’янському та Лиманському напрямках.

"Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції. Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки", - розповів він.

Сирський підкреслив, що у результаті успішних дій українських військ була пробита лінія оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви.

"У боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин ворога – 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади", - повідомив командувач.

Сирський додав, що для організації виконання завдань провів робочу зустріч з командирами бригад, які зараз знаходяться в цьому районі.

"У ході роботи було заслухано висновки із оцінки обстановки, визначено низку проблемних питань, більшість із яких було вирішено на місці, уточнено завдання на подальші дії", - зазначив він.

Як раніше повідомляли, за даними партизанів, окупанти перекидають резерви на Запорізький напрямок.