Контракти.ua

318  —  14.09.23
Кому не продовжать субсидію автоматично
Кому не продовжать субсидію автоматично

Українці, які отримували субсидії влітку, продовжать їх отримувати й надалі. А для того, щоб оформити пільгу, слід звернутися до Пенсійного фонду.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальницю Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олену Корчаку.

Автоматично субсидія збережеться у тих людей, яким вже її призначили, які знають, що вона в них буде. Тобто якщо була літня субсидія, то вона продовжиться автоматично.

"А для тих, хто не знає, чи буде субсидія, є кілька моментів. По-перше, житлова субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням і закінчується до дати закінчення опалювального сезону", сказала Корчака.

Неопалювальний сезон розраховується з 1 травня по 30 вересня, опалювальний триває з 1 жовтня по 30 квітня.

"І якщо людина звертається протягом двох місяців з початку опалюваного сезону, то житлова субсидія призначається з початку такого сезону. Але не раніше дня виникнення права на її отримання", - зазначила Корчака.

Вона додала, що людям необхідно подати відповідну заяву у зручний для них спосіб. Тоді Пенсійний фонд ухвалить рішення щодо призначення або відмови для такого домогосподарства у виплаті субсидій.

Статьи по теме
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році

Україні цього року вистачить коштів в бюджеті на соціальні виплати, зокрема пенсії та субсидії, завдяки новій допомозі від США.
28.04 — 199

Тарифи на комуналку в Україні зростатимуть, - консенсус-прогноз
Тарифи на комуналку в Україні зростатимуть, - консенсус-прогноз

За прогнозами експертів, тарифи на електроенергію в Україні у 2024 році зростуть на 15%. У 2025 році очікується підвищення ще на 15%.
23.04 — 199

Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії

Жителі певних регіонів та переселенці можуть отримати спеціальну надбавку до своєї пенсії. Ця можливість доступна для мешканців гірських населених пунктів, а також для тих, хто стикається з недостатньо розвинутими галузями протягом певних місяців проживання.
12.04 — 194