Контракти.ua

563  —  12.09.23
Професійна армія РФ закінчилася ще минулої осені, - Буданов
Професійна армія РФ закінчилася ще минулої осені, - Буданов

Війна проти України не пішла на користь режиму Кремля, він вже не такий потужний, як хоче здаватися. До того ж військова міць Росії за півтора року сильно деградувала.

Про це заявив генерал-лейтенант, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на YES.

"Війна не пішла на користь путінському режиму: економіка не витримує, це - факт. Фінанси тримаються на запасах, а військова міць сильно втратила за час війни. Професійна армія, в загальному розумінні, закінчилася минулої осені. Нині вони воюють мобілізованими. Виробництво нової зброї й техніки на абсолютно недостатньому рівні", - зазначив генерал-майор.

Буданов поділився також і своїми думками щодо проблеми ескалації, зазначивши, що це перша війна, де були використані абсолютно всі види озброєння.

"Про яку ескалацію можна говорити, якщо задіяні абсолютно всі типи озброєнь: від підводних човнів до стратегічних бомбардувальників. Потрібно змінити логіку: не все в руках російської федерації, і не все в руках інших гравців на світовій арені, щось залежить і від нас", - констатував він.

Він також застеріг від ейфорії та шапкозакидацьких настроїв, оскільки ворог навчається, переймаючи, в тому числі успішну українську тактику.

"З точки зору креативності та гнучкості ми все ще перемагаємо Росію. Путінський режим уже не такий потужний. Але це все ще неподоланий ворог і не можна просто так говорити, що в них все абсолютно погано. Вони адаптуються. Гарно побудували не одну лінію оборони. Але наш рух триває!", - підсумував глава ГУР.

Нагадаємо, сьогодні, 10 вересня, глава ГУР заявив, що контрнаступ ЗСУ триватиме і після настання холодної погоди, навіть якщо просуватися вперед стане важче.

Контрнаступ ЗСУ

В останні місяці ЗСУ посилили наступ у Запорізькій області, бої йдуть одразу на двох напрямках - Мелітопольському та Бердянському.

Західні ЗМІ повідомляли, що українські бійці прорвали першу лінію оборони окупантів на півдні. Згідно з даними Генштабу, українські військові продовжують наступальні дії на схід та південь від звільненого Роботиного.

При цьому британська розвідка припускає, що Росія перекинула до Роботиного підрозділи з інших напрямків. Це може послабити її наступ інших ділянках фронту.

Статьи по теме
Ми - Київська Русь, і це наші пращури свого часу палили Москву, - Буданов
Ми - Київська Русь, і це наші пращури свого часу палили Москву, - Буданов

Під час окупації чужих територій російські терористи користуються кремлівськими методичками. Зазвичай усе починається зі спроби спотворити чужу історію.
24.09.23 — 567

Якщо не проводити активні дії, Росія зможе тримати оборону хоч все життя, - Буданов
Якщо не проводити активні дії, Росія зможе тримати оборону хоч все життя, - Буданов

В Російської Федерації в достатній кількості залишився лише людський ресурс. Ворог може тримати оборону в окупації хоч все життя, якщо Україна не діятиме.
27.08.23 — 407

Морські дрони ефективні попри те, що більшість з них росіяни знищують, - Буданов
Морські дрони ефективні попри те, що більшість з них росіяни знищують, - Буданов

Російські військові знищують близько 60-70% морських дронів-камікадзе, які Україна використовує для ураження об’єктів біля Криму. При цьому 30% безпілотників становлять проблему для окупантів.
25.08.23 — 333