Контракти.ua

484  —  02.09.23
У Дії з’являться ще чотири сервіси
У Дії з’являться ще чотири сервіси

4 вересня у "Дії" стануть доступні ще чотири сервіси, серед яких допомога при усиновленні дитини та допомога особам з інвалідністю.

Про це заступник міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко заявив в ефірі Українського радіо.

Кошеленко також анонсував, що з наступного понеділка на порталі "Дія" стануть доступними ще чотири соціальні сервіси, а саме:

  • допомога при усиновленні дитини;
  • допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною;
  • допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку.

"Зараз в Україні, на жаль, багато дітей залишається без батьків. І такий комплекс послуг з усиновлення він актуальний, і його актуальність зростає. Прямо на порталі "Дія" зараз люди можуть податися і отримати первинну консультацію з усиновлення. А потім зареєструватись кандидатом на усиновлювача. Це спрощується один із найбільш бюрократичних непрозорих процесів, – зазначив Кошеленко. – Ми продовжуємо працювати над тим, щоб він проходив швидко та ефективно. І зараз люди, які задумались про усиновлення, необов'язково повинні йти особисто в Службу у справах дітей, а можуть розпочати цей шлях на порталі "Дія".

Статьи по теме
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році
Чи вистачить Україні бюджету на пенсії та субсидії в цьому році

Україні цього року вистачить коштів в бюджеті на соціальні виплати, зокрема пенсії та субсидії, завдяки новій допомозі від США.
28.04 — 322

Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії
Українці можуть отримати надбавку 20% надбавки до пенсії

Жителі певних регіонів та переселенці можуть отримати спеціальну надбавку до своєї пенсії. Ця можливість доступна для мешканців гірських населених пунктів, а також для тих, хто стикається з недостатньо розвинутими галузями протягом певних місяців проживання.
12.04 — 314

Хто з пенсіонерів може додатково отримувати близько 1000 грн
Хто з пенсіонерів може додатково отримувати близько 1000 грн

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії. Також деякі категорії пенсіонерів мають право на надбавки та доплати.
04.04 — 276