Контракти.ua

337  —  30.08.23
Резніков розповів, чи буде в Україні посилення мобілізації: чого очікувати найближчими місяцями
Резніков розповів, чи буде в Україні посилення мобілізації: чого очікувати найближчими місяцями

Міністр наголосив, що в України теж є втрати і потрібно поповнювати ряди ЗСУ.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що в Україні триватиме мобілізація відповідно до планів. Про посилення чи нову мобілізацію поки не йдеться.

Про це він сказав 28 серпня під час пресконференції, повідомляє журналіст ТСН.ua.

Резніков зазначив, що з правової точки зору, в Україні не оголошуватимуть додаткову мобілізацію. Він пояснив, що зараз тривають зміни у ТЦК і СП.

"У нас немає сьогодні потреби оголошувати нову мобілізацію. У нас ще є ресурси з точки зору правового плану. Що стосується виконання цього плану: у нас зараз завдяки реакції громадськості - журналістів, активістів, родичів військових, серйозно взялися за центри комплектування, колишні військкомати. Було засідання РНБО і на Ставці це обговорювалось, зараз йде оновлення кадрового складу ТЦК", - сказав він.

Резніков також додав, що ТЦК і СП також отримають доступ до всіх державних реєстрів, щоб розуміти, який в Україні є мобілізаційний ресурс.

"У нас сьогодні йде оновлення щодо обміну даними між реєстрами і я думаю ми на осінь вийдемо на це. Це і для того, щоб люди менше ходили по чергах за довідками, але щоб і ТЦК розуміли, хто з мобілізаційного резерву  є доступним. Я не думаю, що у найближчі місяці буде питання про збільшення мобілізаційної планки. Так, ми несемо втрати. Я не можу їх назвати, але вони кратно менші від росіян. Але у нас є поранені і на жаль загиблі. Має бути ротація бригад, батальйонів і поповнення теж потрібне. Але сказати, що у нас є щось критичне - це не так", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відповів на запитання про посилення мобілізації в Україні. Він зазначив, що військові дійсно звернулись до нього з таким проханням.

Статьи по теме
"Кіл пекла буде менше". Резніков розповів, коли чекати цифровізації ТЦК і для чого це

Невдовзі в Україні буде запущено цифровізацію Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки через обмін інформації з іншими міністерствами, які тримають реєстри.
30.08.23 — 359

Резніков розповів, як Україна може відповісти РФ у Чорному морі
Резніков розповів, як Україна може відповісти РФ у Чорному морі

Україна продовжить руйнувати логістичні лінії свого ворога.
26.07.23 — 519

Хотіли приховати втрати від Путіна. Резніков розповів, як РФ відмовилася забрати своїх загиблих
Хотіли приховати втрати від Путіна. Резніков розповів, як РФ відмовилася забрати своїх загиблих

Під час перемовин між Росією та Україною, що відбулись 28 лютого 2022 року, РФ відмовилась забирати тіла своїх загиблих солдат.
06.05.23 — 495