Контракти.ua

407  —  27.08.23
Якщо не проводити активні дії, Росія зможе тримати оборону хоч все життя, - Буданов
Якщо не проводити активні дії, Росія зможе тримати оборону хоч все життя, - Буданов

В Російської Федерації в достатній кількості залишився лише людський ресурс. Ворог може тримати оборону в окупації хоч все життя, якщо Україна не діятиме.

Про це розповів керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю "Радіо Свободі".

"Немає в Путіна ресурсу, окрім людського. Більше ніякого ресурсу немає, економіки немає, військово-промислового ресурсу немає, запаси вичерпані. Людського матеріалу в них дуже багато, однак це єдине, що в них є в достатній кількості", - заявив Буданов.

За словами керівника ГУР, Російська Федерація вичерпала свій ресурс, у зв'язку з чим змушена випрошувати припаси в третіх країн. Зокрема дефіцит ресурсів він пояснив тим, що за останні 30 років після розпаду Радянського Союзу країна-терорист жодним чином їх не поповнювала.

"За останні роки Росія була друга-третя країна по експорту. Водночас в неї ще був й чорний експорт. В чорному експорт йшло набагато більше, ніж в білий", - зауважив керівник ГУР.

Після початку повномасштабного вторгнення Росія та Україна "зустріли" війну з тим, що було. Вже через пів року росіяни почали їздити в Іран, Африку, Кубу, оскільки їх обсяг промисловості був знищений, а темпи виробництва не задовольняли потреби.

Водночас людського ресурсу в Росії достатньо, щоб оборонятись в тимчасово окупованих територіях України "хоч все життя", якщо українська сторона не проводитиме активні дії.

"Тримати в обороні (тимчасово окуповані території, - ред.) можуть довго. Якщо ми не будемо проводити активні дії, тримати можуть хоч усе життя", - відзначив Буданов.

Людський ресурс

Як розповідав представник ГУР Андрій Юсов, Російська Федерація продовжує повноцінну мобілізаційну кампанію, в рамках якої щомісяця залучують близько 20 тисяч людей.

За словами Кирила Буданова, наразі країна-терорист розглядає варіант щодо мобілізації 450 тисяч осіб для відправки на загарбницьку війну. Водночас це питання до кінця не вирішене.

Статьи по теме
Ми - Київська Русь, і це наші пращури свого часу палили Москву, - Буданов
Ми - Київська Русь, і це наші пращури свого часу палили Москву, - Буданов

Під час окупації чужих територій російські терористи користуються кремлівськими методичками. Зазвичай усе починається зі спроби спотворити чужу історію.
24.09.23 — 567

Професійна армія РФ закінчилася ще минулої осені, - Буданов
Професійна армія РФ закінчилася ще минулої осені, - Буданов

Війна проти України не пішла на користь режиму Кремля, він вже не такий потужний, як хоче здаватися. До того ж військова міць Росії за півтора року сильно деградувала.
12.09.23 — 563

Морські дрони ефективні попри те, що більшість з них росіяни знищують, - Буданов
Морські дрони ефективні попри те, що більшість з них росіяни знищують, - Буданов

Російські військові знищують близько 60-70% морських дронів-камікадзе, які Україна використовує для ураження об’єктів біля Криму. При цьому 30% безпілотників становлять проблему для окупантів.
25.08.23 — 333