Контракти.ua

766  —  26.08.23
Машини та нерухомість: заступника одеського військкома підозрюють у незаконному збагаченні
Машини та нерухомість: заступника одеського військкома підозрюють у незаконному збагаченні

Загалом від 2021 року Денис Галушко разом з дружиною витратили майже 6 млн грн.

Національне агентство з питань запобігання корупції викрило на незаконному збагаченні начальника сектору комплектування Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка. Зазначається, що військком збагатився на понад 14 млн грн. Пише ТСН. 

Про це повідомляє НАЗК.

Як зазначається в повідомленні, теща підозрюваного, починаючи від 2020 року, придбала, а згодом продала два автомобілі: Mercedes-Benz GLE 43 AMG вартістю 2 млн грн та Mercedes-Benz GLS 350 вартістю 2,3 млн грн.

"Торік вона придбала ще й автомобіль BMW X7 XDRIVE 30D. За реальної вартості автівки у 3,9 млн грн в укладеному договорі купівлі-продажу ціна авто вказана 5 тис. грн, що свідчить про приховування реальної вартості його набуття. Восени минулого року вона також придбала житловий будинок і земельну ділянку під ним загальною вартістю понад 3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що мати Галушка минулого літа придбала автомобіль Toyota RAV-4 HYBRID вартістю понад 880 тис. грн і житловий будинок із земельною ділянкою за майже 1,7 млн грн, також не маючи фінансової спороможності на це.

Цікаво, що власником квартири в Одесі вартістю 563 тис. грн став і син Галушка.

"Позаминулої осені автомобіль Mazda CX-5 придбала і дружина військкома. В договорі купівлі-продажу зазначена вартість авто становить 50 тис. грн, хоча на інтернет-платформах середня ціна такого авто - близько 1,3 млн грн, що також свідчить про заниження реальної вартості. Влітку 2023 року вона поповнила свій автопарк ще й Mercedes-Benz V-KLASSE вартістю понад 2,6 млн грн", - зазначили в НАЗК.

Загалом від 2021 року Денис Галушко разом із дружиною витратили майже 6 млн грн. Зазначені кошти вносилися на їхні банківські рахунки в готівковій формі через термінали на суми від 9 до 106 тис. грн.

Водночас НАЗК встановило, що у суб’єкта декларування та його близьких осіб відсутні законні доходи для придбання вказаного майна.

Раніше в "Укрзалізниці" викрили схему розкрадання коштів, у межах якої посадовці компанії завдали їй збитків на 11,8 мільйона гривень.

У Міноборони заявили, що в Україні перевірять діяльність і майновий стан усіх керівників територіальних центрів комплектування.

Напередодні президент України Володимир Зеленський дав термінове доручення звільнити з посади голову Одеського місцевого центру комплектування Євгена Борисова, який втрапив у корупційний скандал.