Контракти.ua

367  —  23.08.23
"Нафтогаз" хоче модернізувати газовидобуток в Україні завдяки досвіду США

НАК "Нафтогаз України" має намір залучити закордонний досвід із США для модернізації вітчизняного методу розробки природного газу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на американський журнал The National Interest.

В ньому зазначається, що Україна може стати енергонезалежною країною за 6 років, якщо інвестуватиме 20 мільярдів доларів у видобуток нафти та газу, інфраструктуру трубопроводів та нафтопереробку.

"Лідером є найбільша компанія України, державна компанія «Нафтогаз», яка налічує понад 50 тис. людей і забезпечує понад 10% податкових надходжень країни. Компанію вже давно гальмують порівняно грубі технології розробки природного газу, натхненні росією. Але її генеральний директор Олексій Чернишов, здається, має намір модернізувати методи розробки природного газу в Україні, насамперед залучаючи закордонний досвід із США", - йдеться в статті.

Наголошується, що у квітні Чернишов прибув до Вашингтону, щоб поспілкуватися з представниками американських нафтових гігантів ExxonMobil, Chevron і Halliburton, а також отримати політичну підтримку від членів Конгресу щодо інвестицій США в енергетичний сектор України.

Нагадаємо, у 2023 році група "Нафтогаз" планує збільшити видобуток газу на 8% порівняно з 2022 роком.

Статьи по теме
Україна вперше повністю пройшла зиму на власному газі, -
Україна вперше повністю пройшла зиму на власному газі, - "Нафтогаз"

Україна вперше пройшла зиму використовуючи лише власний газ для опалювального сезону.
02.03 — 310

"Нафтогаз" і японські компанії займатимуться модернізацією ТЕЦ і розвитком зелених проектів

Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" підписала меморандум з двома японськими компаніями для модернізації ТЕЦ (Теплоелектроцентраль), а також розвитку спільного проекту у сфері "зеленого проекту" з вітрової енергії.
21.02 — 299

Частка Коломойського в нафтогазовій компанії JKX перейшла в державну власність Великої Британії
Частка Коломойського в нафтогазовій компанії JKX перейшла в державну власність Великої Британії

Частка Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова в британській компанії JKX відійшла Короні, тобто перейшла у державну власність Великої Британії - офіційно.
29.11.23 — 522