Суші – це популярна на сьогодні страва, яка по праву вже може вважатися надбанням японського народу. На перший погляд, тут нічого особливого – просто шматочки риби чи морепродуктів на грудочках рису, закручені у водорості чи посипані кунжутом. Однак, саме в Японії воно змогло зародитися, стати популярним там, а потім вже й по всьому світу. Цьому сприяло особливе географічне розташування. Краса цієї страви у її простоті та зрозумілості, та у тому, який вона несе сенс японцям. Для них приймання їжі та особливо суші та ролів – це ціла церемонія, яка складається з безлічі елементів. Проте, запозичити її не так просто, як здається. А особливо – органічно вплести у традиційне українське приймання їжі, використовуючи як класичні продукти, так і територіальні. Для тих, хто полюбляє такі незвичні об'єднання, є сайт roll-club.od.ua.
Японські страви, які відрізняються характерними присмаками, можуть бути надто екзотичними та незвичними для українців. Чого не можна сказати про суші та роли, які вже встигли вплестися у світову культуру. У тому числі у різних ресторанах Одеси. Приморські міста завжди славляться великою кількістю свіжої риби та морепродуктів, які тільки нещодавно виловили з глибин. Тому цілком очевидно, що в Одесі почали відкриватися заклади, де головна страва – це риба. Однак, важлива не лише її свіжість, а й майстерність, з якою вона буде створена. Кухарі-сушисти довгі роки відточують своє вміння і постійно мають удосконалюватися. Саме такі ентузіасти своєї справи працюють на кухні популярної в Україні мережі – Roll-Club.
В асортименті закладу представлені суші та роли, які відповідають класичній традиції Японії. Але виготовляють їх наприклад з територіальних одеських продуктів. Серед них:
- класичні суші, в яких шматок риби розташований на комочку рису без водоростей;
- фелікс, що являє собою також лише рибу або морепродукти, порізані великими шматками та розташованими в циліндру із норі;
- запечені роли, що при замовленні ще залишаються гарячими;
- класичні роли, наприклад найпопулярніші «Філадельфія» та «Каліфорнія», зверху вкриті рибою або кунжутом;
- макі, маленькі за розмірами, являють собою клаптики риби, або огірка чи авокадо, далі іншим шаром йде рис, і загорнуто це все в водорості норі.
Є величезна кількість різних видів, але Roll-Club зуміли зібрати найчесніше з усього, що існує. Проте, вміло скопіювати вже те, що існує багато років або створити щось нове, вимагає різних рівнів майстерності. Кухарі закладу дотримуються всіх традиційних правил, використовують спеціальні ножі, особливу техніку нарізки та приготування рису, навіть спеціальне обладнання, щоб роли були створені за правилами. Але також вони додають щось своє: незвичні смакові рішення, використання нових нетипових для Азії інгредієнтів, наприклад, крокетів чи зеленої цибулі.
Суші з доставкою до дому – це найкоротший шлях долучитися до японської традиції, поєднаної з одеським колоритом та смаками. На сайті постійно з'являються нові акції на суші та роли, що дозволяє значно зекономити. Японські блюда та інші позиції в меню можна замовити на офіційному сайті. Для цього необхідно заповнити анкету та вірно вказати всі контактні дані.
Доставка їжі здійснюється досить швидко. За цей час їжа ще не встигає охолонути. До того ж її транспортують в спеціальному пакуванні, що захищає страви від пилу, бруду та прямих сонячних променів. Швидка доставка та низькі ціни – це дві складові, що виділяють Roll-Club серед конкурентів.