Контракти.ua

442  —  22.08.23
Підтримали Пригожина. У ФСБ закликають Путіна звільнити Шойгу та Герасимова, - ЗМІ
Підтримали Пригожина. У ФСБ закликають Путіна звільнити Шойгу та Герасимова, - ЗМІ

Група представників ФСБ виступає за те, щоби російський диктатор Володимир Путін звільнив міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Як розповіли два анонімних співрозмовники видання, ряд представників ФСБ, які займають більш агресивну позицію, підтримали вимоги очільника ПВК Вагнера Євгена Пригожина, який наполягав на зміні вищого військового керівництва країни.

Ще п’ятеро джерел Bloomberg додають, що прихильники так званої яструбиної позиції хочуть почати воювати в Україні агресивніше. Вони пропонують оголосити воєнний стан у РФ і провести повномасштабну мобілізацію.

Однак, за даними видання, наразі "немає жодних ознак", що Кремль збирається зняти Шойгу та Герасимова з їхніх постів. Натомість політичне керівництво розправляється з тими, хто активно критикує Шойгу та Герасимова.

Медіа згадує про кейси заарештованого терориста Ігоря Гіркіна та генерала-полковника Сергія Суровікіна. Перший наразі перебуває за ґратами в обвинуваченні в екстремізмі, а другий був допитаний і зник з публічного поля зору.

Зауважимо, що на початку повномасштабної агресії РФ проти України саме Герасимов керував окупаційною армією. Однак через провали на фронті його змістили з посади, залишивши при посаді начальника Генштабу. В жовтні 2022 року керівником окупаційної армії став генерал армії Сергій Суровікін, командувач Повітряно-космічними військами РФ.

Чистки в армії РФ

Варто зазначити, що після невдалого заколоту "вагнерівців" Міноборони РФ почало чистки серед російських воєначальників. З посад звільняють та відстороняють генералів і офіцерів не лояльних до путінського режиму.

Так, після бунту раптово зник генерал Сергій Суровікін. За даними російських та західних ЗМІ, його утримують у Москві та допитують через те, що він нібито знав плани Пригожина.

Також глава Міноборони РФ Шойгу звільнив генерала Івана Попова. Він звинуватив Міноборони у "обезголовленні армії".

Українські військові називають чистки в російській армії "бійкою під килимом". Речник Східного угруповування військ Сергій Череватий заявив, що російських воєначальників більше цікавить бізнес, а не армія.

Статьи по теме
Затримано начальника управління кадрів Міноборони РФ, - ЗМІ
Затримано начальника управління кадрів Міноборони РФ, - ЗМІ

У Росії затримали начальника Головного управління кадрів Міністерства оборони Юрія Кузнєцова.
15.05 — 146

У РФ могло впасти виробництво
У РФ могло впасти виробництво "Ланцетів" після вибуху на заводі під Москвою влітку, - ЗМІ

Потужний вибух на Загорського оптико-механічному заводі у місті Сергієв Посад у Московській області (РФ), що стався 9 серпня 2023 року, міг суттєво вплинути на виробництво ударних безпілотників "Ланцет". Зокрема, його призупинення.
03.02 — 284

На війні проти України загинув уже другий командир 247-го десантного полку РФ, - ЗМІ
На війні проти України загинув уже другий командир 247-го десантного полку РФ, - ЗМІ

Командира 247-го десантно-штурмового полку РФ Василь Попов загинув на війні проти України. Це вже другий командир, якого було вбито за час вторгнення.
15.09.23 — 392