Контракти.ua

1481  —  19.08.23
У Росії священник РПЦ освятив пам'ятник Сталіну
У Росії священник РПЦ освятив пам'ятник Сталіну

Священнослужитель РПЦ подякував радянському тирану за “безліч новомучеників”.

У Псковській області РФ на приватній території заводу "Мікрон" у місті Великі Луки встановили пам’ятник радянському кривавому диктатору Йосипу Сталіну. Пише ТСН. 

Як свідчить опубліковане в Мережі відео, представник Російської православної церкви освятив монумент.

Під час церемонії він заявив, що в роки правління Сталіна було вбито велику кількість священиків, але “завдяки цьому ми маємо безліч новомучеників”.

У Telegram-каналі Sota уточнили, що освятив пам’ятник радянському диктатору настоятель місцевого храму ієрей Антоній (Татаринцев).

У єпархіальному управління поспішили відхреститися від вчинку священника, заявивши, що участь священнослужителів відбувалася “без благословення та погодження”, а їхні дії та висловлювання “відображають їхні особисті погляди та переконання”.

Відомо, що ініціатором встановлення пам’ятника Сталіну був фонд "Російський витязь", який раніше пропонував перейменувати Волгоград на Сталінград.

У промовах на відкритті пам'ятника кілька разів звучали порівняння “Великої Вітчизняної війни” із нинішньою війною в Україні.

Нагадаємо, у лютому 2023 року напередодні візиту президента РФ Володимира Путіна до колишнього Сталінграда у місті відкрили пам’ятник кривавому радянському диктатору Йосипу Сталіну.