Контракти.ua

333  —  19.08.23
Перемога настане, коли РФ повністю виведе свої війська з України, - Держдеп США
Перемога настане, коли РФ повністю виведе свої війська з України, - Держдеп США

Перемогою України у війні буде виведення всіх російських військ з її території. Сполучені Штати та союзники продовжуватимуть підтримувати українців стільки, скільки буде потрібно для захисту від агресії РФ.

Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

"Ми наближаємося до позначки у 18 місяців від початку російського повномасштабного вторгнення. Нагадаю слова президента Байдена, який зазначив, що перемогою у війні в Україні буде, щоб Росія повністю забралася з України", - сказав Пател.

За його словами, США підтримують зусилля на досягнення "справедливого і довготривалого миру в Україні, яка повинна залишатися незалежною, суверенною, демократичною і квітучою країною".

Заступник речника Держдепу ще раз наголосив, що США і союзники продовжать підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб Україна могла захистити себе від російської агресії та "бути у якомога сильнішій позиції за столом переговорів, коли настане час".

Відмова від територій в обмін на членство в НАТО

Нагадаємо, 15 серпня керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен заявив, що він вважає одним з "рішень" для війни відмову України від своїх територій, щоб отримати в обмін членство в НАТО.

Він розповів, що наразі вже тривають дискусії про майбутній статус України в контексті Альянсу після війни. Зокрема, лунають опції з відмовою Києва від частини території.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними.

Також радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що подібні заяви, це спроби зберегти світовий порядок і встановити "поганий мир". Він зауважив, що Росія у подальшому не відмовиться від перенесення війни на інші покоління.

Однак пізніше Єннсен заявив, що пропозиція відмовитися Україні від частини своїх територій в обмін на вступ до Північноатлантичного альянсу була помилкою.

А генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Альянс підтримуватиме Україну, доки вона не переможе у війні проти російської агресії. За його словами, тільки українці можуть визначати умови переговорів з Росією.

Статьи по теме
У Росії спостерігається значна нестача боєприпасів, - Держдеп США
У Росії спостерігається значна нестача боєприпасів, - Держдеп США

Високопоставлений чиновник Держдепартаменту США заявив, що у Росії не вистачає боєприпасів для відновлення наступу.
21.12.22 — 392

Росія не виграє війну в Україні, незважаючи на її підлу тактику, - Держдеп США
Росія не виграє війну в Україні, незважаючи на її підлу тактику, - Держдеп США

У Держдепі США закликали Росію покласти край війні в Україні, яку вона не має шансів виграти незалежно від того, які б злочини не чинили її війська проти мирних українців.
20.11.22 — 744

Ленд-ліз - лише один із інструментів допомоги Україні, - Держдеп США
Ленд-ліз - лише один із інструментів допомоги Україні, - Держдеп США

Ленд-ліз для України, який набув чинності на початку жовтня, є одним із багатьох інструментів допомоги від Сполучених Штатів Америки.
04.11.22 — 435