Контракти.ua

378  —  13.08.23
У ЗСУ розповіли про ефективність ударів по логістиці РФ на півдні України
У ЗСУ розповіли про ефективність ударів по логістиці РФ на півдні України

Інтенсивність ворожих обстрілів зменшилася.

Удари Збройних сил України по логістиці окупаційної російської армії на півдні України є доволі ефективними. Зокрема, свідченням цього є зменшення інтенсивності обстрілів з боку РФ протягом останніх днів. Пише ТСН. 

Про це розповіла керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Наразі характерною особливістю є те, що противник намагається тримати кількість обстрілів правобережжя та протилежного берега Дніпро-Бузького лиману на позначці 70, але кількість снарядів значно зменшилася. Якщо раніше це було 400-500, то зараз армія РФ може використовувати до 300 снарядів за добу", - каже Гуменюк.

Своєю чергою, українські Сили оборони намагаються вибити окупантів з лівого берега Херсонської області. Наразі вони працюють дистанційно - за допомогою артилерії.

Втім, за словами Гуменюк, росіяни активізувалися на географічно складній ділянці місцевості  - де острови та протоки.

"Вони пробують вести розвідку. Для того, щоб прикривати свої дії, посилюють обстріли населених пунктів, які розташовані ближче до дельти", - наголошує Наталія Гуменюк.

Як повідомлялося, ЗСУ прорвали першу лінії оборони РФ на півдні. Просування іде, але повідомляється про нього дозовано, аби зберегти життя наших українських військових.