Контракти.ua

916  —  12.08.23
Експерт розповів, що розробляв підірваний у Підмосков'ї завод
Експерт розповів, що розробляв підірваний у Підмосков'ї завод

Удари завдаються виключно по військовій інфраструктурі.

На момент завдавання ударів ударними безпілотниками 9 серпня в Сергієвому Посаді вибухнув завод із виробництва оптики для спецслужб РФ. Це підприємство задіяне в розробленні російського стратегічного бомбардувальника-ракетоносця нового покоління “Посланник”.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Крім Домодєдово, була заблокована діяльність і виліт літаків іншого аеропорту — Внуково. Але основне — це розташування в цьому районі об’єктів військової інфраструктури. Тому я не виключаю, що, власне, удар безпілотників був націлений саме на знищення військових об’єктів”, — коментує експерт.

Він продовжив: “Варто говорити про те, що на момент нанесення ударів ударними безпілотниками в Московській області, зокрема в Сергієвому Посаді, вибухнув завод із виробництва оптики для спецслужб РФ. До того ж, судячи з характеру руйнації, сама Росія і її спецслужби не виключають можливості нанесення ударів саме з використанням безпілотних літальних апаратів”.

За версією російської сторони, зазначив Дмитро Снєгирьов, удару було завдано на момент вивантаження пороху, що, відповідно, призвело до фактичної руйнації цього підприємства.

“Це підприємство задіяне в розробленні російського стратегічного бомбардувальника-ракетоносця нового покоління “Посланник”. Згідно з інформацією з відкритих джерел, ще до початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України були укладені відповідні договори з підприємством на виконання певного характеру робіт”, — розповів аналітик.

Він додав, що замовником робіт був національний дослідницький інститут “Экран” (Самара), який, зокрема, розробляє обладнання для військової авіації. Головний виконавець проєкту — компанія “Туполев”.

“Те, що відбулося в Сергієвому Посаді, ще раз наочно засвідчило — РФ використовує власне підприємство. А головним є характер розташування підприємства — воно розташоване в центрі міста — відповідно, РФ використовує тактику так званого живого щита, тобто прикриття за рахунок цивільного населення об’єктів військової інфраструктури”, — каже експерт.

“Варто зазначити, що на цьому підприємстві, за оцінками незалежних експертів, могли виготовлятися російські безпілотники, зокрема “Ланцет” і “Куб”. Також важливо, що вибух на цьому підприємстві стався після зустрічі російського диктатора Путіна з керівником військово-промислового комплексу РФ, де вирішувалося питання, в першу чергу, збільшення виробництва саме цих безпілотних літальних апаратів”, — резюмував Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, на Загорському оптико-механічному заводі в підмосковному Сергієвому Посаді в середу, 9 серпня, стався потужний вибух. Пропагандисти і влада дають різні версії “бавовни”.

Статьи по теме
Експерт розповів, в яких країнах можна знайти ЗРК Patriot для України
Експерт розповів, в яких країнах можна знайти ЗРК Patriot для України

Потенційних "донорів" можна знайти за межами Європи.
14.04 — 276

Підступний план Путіна: експерт розповів, на що робить ставку Кремль
Підступний план Путіна: експерт розповів, на що робить ставку Кремль

Супротивник не розраховує влаштувати в нашій країні народний протест, вважає аналітик.
22.12.23 — 399

Путін набирає сотні тисяч росіян на війну. Експерт розповів, чи готується масштабний наступ
Путін набирає сотні тисяч росіян на війну. Експерт розповів, чи готується масштабний наступ

Російський диктатор Володимир Путін відзвітував про набір сотень тисяч до лав армії РФ. Однак це навряд чи свідчить про те, що окупанти готуються до масштабного наступу в Україні.
17.12.23 — 543