Контракти.ua

446  —  09.08.23
Гуменюк пояснила, чому РФ взяла паузу і не здійснює масовані обстріли з моря
Гуменюк пояснила, чому РФ взяла паузу і не здійснює масовані обстріли з моря

На паузу окупаційних військ РФ вплинули дронові атаки на їхні кораблі у Чорному морі.

Керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що в Чорному морі наразі панує невеличка паніка серед окупантів після певних подій. Вони максимально розосередили своє корабельне угруповання по району, який колись вважали безпечним для себе і свого флоту. Пише ТСН. 

Про вона сказала в ефірі національного телемарафону.

"Але зараз безпека для них – це маневри. Десять кораблів перебуває в Чорному морі, один в Азовському. Ракетоносії заведені до пунктів базування після масованої ракетно-дронової атаки, коли вони вистрілялися потужно, їм потрібно переспорядження", - зазначила вона.

Гуменюк також нагадала, що у ворога є практика застосування ракетоносіїв просто з бухт.

"Тому ніякої паніки, просто усвідомлення бойової обстановки. Ракетоносії у ворога все ще є, ракети теж є, і вони продовжують їх виробляти. Вони можуть бути застосовані - 2-3 години і повернуті на бойові рубежі для пусків ракет", - наголосила вона.

Нагадаємо, внаслідок ударів по мостах на Херсонщині українські військові ускладнили логістику російських військ утричі.

Статьи по теме
Гуменюк пояснила, чому росіяни можуть економити ракети
Гуменюк пояснила, чому росіяни можуть економити ракети "Калібр"

Російські окупанти при плануванні своїх ракетних ударів по Україні, вочевидь, вимушені економити "Калібри". Це може бути пов'язано з проблемами поновлення їх запасів та логістикою для ворожого флоту через дії Сил оборони в Чорноморському регіоні.
05.01 — 536