Контракти.ua

2752  —  08.08.23
В Українському інституті майбутнього ініціюватимуть відставку Денисенка після скандалу
В Українському інституті майбутнього ініціюватимуть відставку Денисенка після скандалу

Такі погляди не мають нічого спільного з тими цілями, заради яких створювався Український інститут майбутнього, зазначив один із засновників установи Юрій Романенко.

Один із засновників Українського інституту майбутнього Юрій Романенко ініціюватиме відставку Вадима Денисенка з посади виконавчого директора інституту після його скандальних висловлювань про заборону виїзду чоловікам з України протягом трьох років після закінчення війни. Пише ТСН. 

Про це Романенко написав у Twitter.

"Саме тому я, як один із засновників Українського інституту майбутнього, ініціюю його (Вадима Денисенка - ред.) відставку з посади виконавчого директора в нашому інституті. Тому що такі погляди не мають нічого спільного з тими цілями, заради яких ми створювали Український інститут майбутнього. А дискусія з цього питання потрібна й важлива. Тому що в українців не так багато часу, щоб вигризти собі місце під сонцем і мати те майбутнє, на яке ми по праву заслуговуємо", - резюмував Романенко.

Нагадаємо, виконавчий директор Інституту майбутнього і колишній радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко напередодні запропонував заборонити чоловікам виїздити з України принаймні на три роки після завершення війни, аби покращити демографічну ситуацію.

Така заява викликала бурхливе обговорення в Мережі. Українці наголошують, що таке рішення було б неконституційним і порушувало б права людини.

Після скандальної заяви Вадима Денисенка з'ясувалося, що його син живе за кордоном. Журналісти з'ясували, що Андрій Денисенко багато подорожує. За даними ТСН.ua, син екснардепа перебуває за кордоном від 2012 року. Він жодного разу не був в Україні після початку повномасштабної війни.