Контракти.ua

399  —  04.08.23
Україна готується до нових російських атак на енергосистему
Україна готується до нових російських атак на енергосистему

Російські окупанти можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла у холодний період. Але Україна готується до цього.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький розповів в інтерв'ю Civilmedia.

"Очевидно, що Росія восени та взимку знову спробує зруйнувати нашу енергосистему, щоб позбавити українців світла та тепла, деморалізувати наше суспільство та викликати нову хвилю вимушеної еміграції", - сказав він.

За словами Скібіцького, росіяни зараз проводять розвідку, щоб визначити пріоритетні об’єкти енергетичної системи. Україна готується до можливих атак ворога.

"Ми знаємо про ці плани ворога і вже влітку готуємося до зими. А український наступ, як я вже сказав, триває. Тож до зими побачимо, що буде", - додав розвідник.

Представник розвідки наголосив, що незмінною метою України є звільнення всіх територій від російських загарбників, сталий мир і гарантії безпеки.

Статьи по теме
Споживчі настрої українців значно покращилися
Споживчі настрої українців значно покращилися

Індекс споживчих настроїв українців в серпні 2024 року зріс на 10 пунктів та становить 80,0 п. Зросли усі складові індикатора.
12.09 — 194

Роботодавці змушені підвищувати зарплати – НБУ
Роботодавці змушені підвищувати зарплати – НБУ

Зниження енергодефіцитів у серпні 2024 року підтримало подальше зростання попиту на працівників, а також збільшення зайнятості. Водночас пропозиція робочої сили залишається обмеженою, а тому дефіцит працівників посилюється, що тисне на зарплати в бік збільшення.
06.09 — 203

Держборг України перевищив 6 трлн грн
Держборг України перевищив 6 трлн грн

Державний та гарантований державою борг України на 30 квітня 2024 року становив 6 трлн 10 млрд гривень або 151,52 млрд доларів.
28.05 — 322