Контракти.ua

370  —  05.08.23
Пільгові ціни на газ для виробників тепла продовжать до весни наступного року
Пільгові ціни на газ для виробників тепла продовжать до весни наступного року

Кабінет міністрів планує зберегти рівень цін на газ теплокомунерго та бюджетним установам до кінця опалювального сезону 2023-2024 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект постанови, розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Згідно з проектом, ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" поставляє до 15 квітня 2023 року природний газ за цінами:

-        для потреб виробництва теплової енергії для надання послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води населенню - 7420 гривень з урахуванням ПДВ за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування).

-        бюджетним установам - 16 390 гривень з урахуванням ПДВ за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування).

Водночас ціни для інших споживачів будуть змінені. Наразі така ціна становить 38 325,5 гривні з ПДВ за 1000 куб. метрів газу. Запропонована формула передбачає розрахунок ціни газу виходячи з середньозваженої ціни природного газу, що встановилася за результатами електронних біржових торгів на біржі "Українська енергетична біржа" та коригуючих коефіцієнтів, які враховують вартість грошей у часі за обліковою ставкою НБУ та націнку постачальника.

Нагадаємо, ціни на газ в Україні за рік впали втричі. Наразі ринкова ціна складає 10,7 тисяч гривень (без ПДВ). Це нижче, ніж рівень, за яким "Нафтогаз" продаватиме паливо бюджетним установам.