Контракти.ua

1081  —  04.08.23
Новий закон: яка відповідальність передбачена для автоінструкторів та екзаменаторів
Новий закон: яка відповідальність передбачена для автоінструкторів та екзаменаторів

Порушникам загрожують чималі штрафи.

29 липня набув чинності Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки й допуску водіїв до керування транспортними засобами". Йдеться про запровадження адміністративної відповідальності за певні порушення. Пише ТСН. 

Про це розповіли в МВС України.

Відповідальність для інструкторів, екзаменаторів та контролювальних органів

Порушення з боку посадових осіб навчальних закладів тягне за собою накладання штрафу від 8 500 до 13 600 грн.

Що є порушенням з боку навчальних закладів

  • здійснення підготовки, перепідготовки водіїв транспортних засобів особою, яка не має чинного документа спеціаліста з підготовки водіїв транспортних засобів;
  • допуск осіб, які не склали теоретичний іспит, до практичної підготовки водіїв;
  • проведення практичної підготовки водіїв з використанням транспортних засобів, обладнаних з порушенням вимог правил дорожнього руху, або особою, яка позбавлена права керування транспортними засобами.

Що є порушенням з боку сервісних центрів МВС

  • порушення посадовими особами сервісних центрів МВС порядку проведення державної акредитації автошкіл і порушення встановленого порядку атестації їхніх спеціалістів – штраф від 8 500 грн до 17 000 грн;
  • порушення працівниками територіальних сервісних центрів МВС встановленого порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами або видавання посвідчення водіїв – штраф від 17 000 грн до 34 000 грн.

Якщо ці порушення будуть вчинені особою повторно протягом року, штраф зростає – від 34 000 грн до 51 000 грн. Крім того, передбачається позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном на один рік.

Нагадаємо, ВР дозволила майбутнім водіям вчити теорію самостійно, не відвідуючи автошколу. Практичних занять нововведення не стосується.