Контракти.ua

446  —  02.08.23
Ізраїльський корабель першим "прорвав" зернову блокаду Росії та прямує до України – ЗМІ
Ізраїльський корабель першим

Супроводжує цивільний корабель американський протикорабельний літак.

Ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду Росії та прямує до України. Його шлях проходить через Чорне море, супроводжують судно американський протикорабельний літак і безпілотник. Пише ТСН. 

Про це пише оглядач "Urich" в огляді для "Мілітарного".

За даними оглядача, в ніч проти 30 липня 3 цивільні кораблі Ams1, Sahin 2 і Yilmaz Kaptan, пройшовши турецькі протоки, рушили в бік України. Походження цих суден – Ізраїль, Греція та Туреччина/Грузія. Пункт призначення через AIS був визначений як Україна.

"І вже сьогодні Ams1, наплювавши на російські погрози, входить в українську гілку Дунаю. Це перший корабель, який прорвав російську блокаду Чорного моря після бомбардування Рені 25 липня. Починаючи свою подорож з Ашдоду, Ізраїль, він відкрито рекламував пункт призначення – Україна, і перетнув Чорне море прямим курсом", – пише оглядач.

Супроводжують цивільний корабель американський протикорабельний літак P8, який дозаправляють у небі Румунії, та безпілотник Forte12 RQ-4.

"За Ams1 прямують ще чотири судна (плюс до тих – Sealock і Afer), які або стали, або стануть на якірну стоянку найближчим часом на Дунаї", – йдеться в повідомленні оглядача.

Нагадаємо, російські загарбники погрожують суднам, які, на їхню думку, можуть прямувати до портів України, попри те, шо така навігація повністю відсутня.