Контракти.ua

374  —  31.07.23
Пригожин заявив про припинення вербування найманців, але може відновити його у майбутньому
Пригожин заявив про припинення вербування найманців, але може відновити його у майбутньому

Євген Пригожин оголосив у голосовому повідомленні, що його група "Вагнера" зараз не вербує найманців, але, ймовірно, робитиме це в майбутньому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Поки у нас не буде дефіциту кадрів, ми не плануємо проводити новий набір. Однак ми будемо вам надзвичайно вдячні, якщо ви підтримуватимете з нами зв'язок, і як тільки батьківщині буде потрібно створити нове угруповання, яке зможе захищати інтереси нашої країни, ми обов'язково почнемо набір", - сказав Пригожин.

Майбутнє "Вагнера" та Пригожина залишається незрозумілим, оскільки наприкінці червня він очолив короткий заколот, а Кремль заявив, що він і деякі з його найманців, які брали участь у найзапекліших битвах війни, підуть до Білорусі.

Незважаючи на це, Пригожин був присутній на зустрічі з Путіним за п'ять днів після заколоту і був сфотографований минулого тижня в Санкт-Петербурзі, де президент Володимир Путін приймав лідерів африканських країн.

Після червневого заколоту Кремль заявив, що найманці "Вагнера", які не брали участі, перейдуть у регулярну армію, підписавши контракти з Міноборони.

Очевидно, натякаючи на це, Пригожин у голосовому повідомленні повідомив, що "на жаль" частина його бійців перейшла до інших "силових структур", але, за його словами, вони хочуть повернутися.

Статьи по теме
Буданов здивував заявою про смерть Пригожина
Буданов здивував заявою про смерть Пригожина

У очільника ГУР немає точних даних.
24.09.23 — 463

У Севастополі місцевий
У Севастополі місцевий "розніс" меморіал Пригожину та Уткіну

Йому загрожує до року позбавлення волі.
09.09.23 — 539

Резніков про бунт Пригожина: в Росії починається процес переходу влади
Резніков про бунт Пригожина: в Росії починається процес переходу влади

Заколот у Росії, який організував засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин, свідчить про початок процесу переходу влади.
26.07.23 — 318