Контракти.ua

352  —  29.07.23
У влади РФ сильно зріс інтерес до думки росіян про вторгнення в Україну, - ISW
У влади РФ сильно зріс інтерес до думки росіян про вторгнення в Україну, - ISW

Російська влада все більше переймається тим, як російський електорат ставиться до вторгнення в Україну. Це пов'язано з тим, що у вересні 2023 року на країну чекають регіональні вибори, а навесні 2024-го – вибори президента.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Повідомляється, що ініціатива Міноборони Росії щодо збільшення максимального віку призову з 27 до 30 років викликала бурхливу дискусію серед кремлівських чиновників. Джерела стверджували, що Рада безпеки РФ закликала Адміністрацію президента не підтримувати ініціативу МО через побоювання, що ця ініціатива викличе негативну реакцію громадськості та вплине на рейтинги схвалення президента РФ Володимира Путіна.

Джерела повідомили, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу проштовхнув цю ініціативу і зберіг підтримку Путіна, незважаючи на стурбованість Ради безпеки. Вважається, що Путін підтримав ініціативу Міноборони лише після того, як вислухав аргументи Шойгу щодо нестачі солдатів в Україні.

Цікаво, що представники "Єдиної Росії" бояться використати війну в Україні у своїх передвиборчих кампаніях на майбутніх регіональних та місцевих виборах, оскільки стурбовані тим, як на це відреагують виборці.

Ключові висновки ISW:

  • ЗСУ вели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, 28 липня просунулися під Бахмутом.

  • Президент РФ Володимир Путін спробував запевнити африканські держави в тому, що Росія виконає свої зобов'язання у сфері економіки та безпеки.

  • Politico повідомляє, що перша партія відремонтованих американських танків Abrams, найімовірніше, прибуде до України у вересні.

  • Російські війська 28 липня вели наступальні дії межі Сватово – Кремінна й у районі Бахмута, на окремих ділянках просувалися вперед.

  • 28 липня українські війська продовжували контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту і, як повідомляється, просунулися вздовж лінії Сватово-Кременна, в районі Бахмута та вздовж кордону Донецької та Запорізької областей.

  • Російська влада продовжує депортувати українських підлітків до Росії під виглядом програм літніх таборів.

Статьи по теме
Путін наказав збільшити чисельність російської армії на 180 тисяч
Путін наказав збільшити чисельність російської армії на 180 тисяч

Володимир Путін наказав збільшити чисельність збройних сил країни на 180 тис. осіб.
17.09 — 181

Ставлення росіян до Путіна погіршилося: причиною стала операція ЗСУ у Курській області
Ставлення росіян до Путіна погіршилося: причиною стала операція ЗСУ у Курській області

З того часу, як ЗСУ два тижні тому розпочали операцію в Курській області, ставлення росіян до Путіна погіршилося. Про це свідчить аналіз соцмереж та інших постів в інтернеті.
24.08 — 1078

Росіяни збудували дві понтонні переправи через річку Сейм у Курській області
Росіяни збудували дві понтонні переправи через річку Сейм у Курській області

Російскі військові змогли збудувати дві понтонні переправи черз річку Сейм, що у Курській області. Нещодавно ЗСУ знищили там два мости.
20.08 — 580