Контракти.ua

244  —  28.07.23
Що таке криптовалюти для початківців
Що таке криптовалюти для початківців

Сьогодні існує достатньо мало людей, які користуються ПК та жодного разу не чули про таке поняття, як «криптовалюта». Це достатньо незрозумілий термін, який більшість з нас розуміє поверхово. Та варто зазначити, що на сьогодні існує більше тисячі видів цих «грошей» віртуального світу. Обмін криптовалют – популярна грошова транзакція, що дозволяє швидко, зручно, без зайвих проблем здійснити купівлю або продаж віртуальної валюти за крипту або національні грошові одиниці.

Перше знайомство з інтернет-грошима

Як все говорилось вище, видів крипти (віртуальної, цифрової грошової одиниці) у світі сьогодні велика кількість, та найпопулярнішим залишається біткоїн. Принцип підходу радикально відрізнявся від звичайного тим, що цей вид грошей повинен був стати повністю незалежним від будь-якої держави, повністю міжнародним, універсальним, який ніким не контролюється, не повинен мати під собою матеріальну базу та стане рівноцінним звичайним грошам. Загалом, це просто комп’ютерний код, що створюється як результат виконання складних математичних операцій. За посиланням https://letspay.me/ua можна обміняти активи за зручним курсом.

До переваг використання можна віднести:

- Відсутність посередників. Щоб перевести потрібні кошти іншому користувачу не потрібно звертатись до банку, це можна зробити власноруч;

Швидкість. Фіатні гроші порівняно довше проходять банківські операції, ніж віртуальна валюта;

Для переказів за кордон немає перешкод, якщо мова йде про міжнародні види криптовалюти, поширені у всьому світі;

Дуже високий рівень захисту віртуального гаманця завдяки спеціальним складним механізмам, які постійно вдосконалюються;

Порівняно з очевидними перевагами, недоліків зовсім небагато:

Транзакції можна відслідкувати за цифровим «хвостом»;

Майнінг потребує значних затрат електроенергії.

Головні принципи роботи

Існує декілька принципових відмінностей, які відносяться до механізмів роботи, використання віртуальної валюти, а саме, крипти:

Блокчейн. Це особлива технологія, яка являє собою послідовність із зв’язаних блоків, містить у собі базу даних, де вказані всі проведені транзакції. Кожна нова дія записується до блоку, створеного оператором ноду;

Хешування. Використання хеш-функцій спрощує багато процесів. Завдяки ним можна швидко згорнути масив даних у один рядок. Блокчейн – єдине ціле, кожен новий блок включає у себе дані з попередніх;

Консенсус (алгоритм). Він відповідає за підтвердження транзакцій, перевірку всіх даних.

Це лише головні з декількох принципових моментів. Для простих користувачів методі, шляхи реалізації, технології не є обов’язковими знаннями для того, щоб користуватись біржами, обмінниками, переводити коїни з одного рахунку на інший.

Статьи по теме
Відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини
Відбулась онлайн зустріч щодо моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини

5 вересня 2024 року ГС “Асоціація деревообробних підприємств України” організувала та провела для деревообробників країни вже другу онлайн-зустріч у форматі дискусійної панелі, присвячену моніторингу виконання договорів купівлі-продажу деревини. Спікерами виступили представники ліцензованих товарних бірж, які займаються організацією та проведенням торгів необробленою деревиною, а також моніторингом виконання біржових угод, біржових договорів.
06.09 — 498

На загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року реалізовано 80% деревини
На загальних аукціонах з продажу деревини на 4 квартал 2024 року реалізовано 80% деревини

Завдяки організованій торгівлі необробленою деревиною на товарних біржах, лісові ресурси служать потужним стимулом для розвитку української економіки.
27.08 — 836

Группа ТАС вкладывает миллионы в обновление производственных мощностей и внедрение инноваций
Группа ТАС вкладывает миллионы в обновление производственных мощностей и внедрение инноваций

Один из крупнейших украинских холдингов, группа ТАС, активно проводит масштабную программу по обновлению своих производственных мощностей, инвестируя значительные средства в современное оборудование и передовые технологии.
23.08 — 381