Контракти.ua

895  —  27.07.23
У Грузинському легіоні розповіли про сильні та слабкі сторони армії РФ
У Грузинському легіоні розповіли про сильні та слабкі сторони армії РФ

Російська армія не еволюціонує і не здатна воювати з жодною цивілізованою армією, а лише з цивільними. Але недооцінювати окупантів не можна.

Таку думку в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова Грузинського легіону Мамука Мамулашвілі.

"Російська армія не еволюціонує, насамперед. З професійної точки зору вони не розвиваються, хоча озброєння, яке створювалося протягом 70 років у Радянському союзі, воно все ще є. Вони його використовують проти України, використовували проти Грузії", - вважає він. .

Крім того, на думку Мамулашвілі, Росія не здатна воювати з жодною цивілізованою армією, вона завжди воювала з цивільним населенням.

"Вона залякувала, ґвалтувала, катувала, вбивала. Ось це в стилі російської армії. Були професіонали в російській армії, але в перші три місяці війни їх не стало. Зараз ми маємо справу з кількістю", - каже він.

Водночас за словами глави Грузинського легіону, недооцінювати противника в жодному разі не можна.

"Хоч як професійний військовий, я можу сказати, що за рівнем українська армія значно перевершує російську. І ми отримали таку війну - якість проти кількості. Росія завжди перевершувала кількістю і варварством на війні. Чим відрізнялася Росія завжди - це залякування мирного населення і терористичні акти, як і раніше, просто сьогодні вони це роблять за допомогою балістики", - зазначає Мамулашвілі.