Контракти.ua

832  —  25.07.23
Російським телеканалам заборонили висвітлювати атаку дронів на Москву, - ЗМІ
Російським телеканалам заборонили висвітлювати атаку дронів на Москву, - ЗМІ

Російські телеканали отримали заборону на висвітлення теми атаки безпілотників на Москву за 15 хвилин до ефіру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Insider.

Зазначається, що співробітникам холдингу ВДТРК, до якого входить Росія-24 та Москва-24, а також РБК і деяким регіональним телеканалам надіслали заборону на висвітлення теми атаки дронів за 15 хвилин до випуску новин об 11:00. При цьому у випуску від 10:00 повідомлення про БПЛА ще були.

Джерело видання розповіло, що медійникам довелося терміново міняти верстку за 15 хвилин до ефіру та прибирати звідти всі кадри з очевидцями та наслідками, навіть спільні плани вулиць. При цьому вони добивали хронометраж усім, чим вийде.

Повідомляється, що на РБК був докладний сюжет про атаку на Москву з безліччю кадрів, інтерв'ю очевидців, на місці були присутні кореспонденти. Але все це теж довелося прибрати з ефіру.

Так, тему атаки дронів продовжили лише у вигляді коротких коментарів Міноборони РФ та мера Москви Сергія Собяніна, який пообіцяв допомогти мешканцям. Натомість регіональні канали попросили не акцентувати цю тему в ефірі, але в мережах залишили все досить докладно.

Що примітно, сюжети про атаку дронів на Крим не забороняли показувати, зокрема, демонструвати кадри звідти. Тому багато каналів розпочинали випуски з сюжету про це.

Атака дронів на Москву

Сьогодні вранці Москву атакували два безпілотники. Один із них потрапив до бізнес-центру, де знаходиться магазин "Леруа Мерлен", а інший впав неподалік будівлі Міноборони РФ і штаб-квартири кібернетичної розвідки ГРУ.

Міноборони РФ встигло відзвітувати, що нібито "перехопило два дрони". Там також звинуватили в атаці українську сторону.

При цьому джерела РБК-Україна повідомляли, що атака дронів на Москву була спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України.

Статьи по теме
Росія хоче підвищити податки, щоб знайти більше грошей на фінансування війни, - ЗМІ
Росія хоче підвищити податки, щоб знайти більше грошей на фінансування війни, - ЗМІ

Уряд Росії розглядає можливість підвищення податків для населення, щоб знайти більше грошей для ведення затяжної війни проти України.
13.03 — 280

Бояться ударів. Росія почала готувати військові аеродроми до можливих атак, - ЗМІ
Бояться ударів. Росія почала готувати військові аеродроми до можливих атак, - ЗМІ

Росія почала готувати свої військові аеродроми до можливих ударів. У різних регіонах РФ провели навчання.
17.02 — 686

РФ скасувала помилування для
РФ скасувала помилування для "зеків", які воюють в Україні, - ЗМІ

Росія вже більше року відправляє на війну в Україні свої ув'язнених. Раніше "зеків" заманювали помилуванням після завершення контракту, але тепер цю умову скасували.
27.01 — 502